PSV - Feyenoord in september 2017
PSV - Feyenoord in september 2017 - © Pro Shots

Speelronde 25: Alle Eredivisie-duels op een rij

25 februari 2018
De kraker tussen regerend kampioen Feyenoord en koploper PSV, de altijd zinderende clash tussen runner-up Ajax en ADO Den Haag, het belangrijke kelderduel tussen Willem II en Roda JC en nummer vijf FC Utrecht ontvangt laagvlieger FC Twente. Nog vier wedstrijden te gaan in speelronde 25.

Ajax - ADO Den Haag, zondag 12.30 uur
Uit en thuis is Ajax (57) de tegenstander waarvan ADO het vaakst verloor in de Eredivisie (PSV 53).

Huntelaar | Pro Shots

Klaas-Jan Huntelaar (foto) kan zondag mogelijk een clubrecord evenaren. Alleen Luis Suárez (45) maakte namens Ajax meer Eredivisie-goals in de Arena dan Huntelaar (43).

Feyenoord - PSV, zondag 14.30 uur
Slechts een van de laatste 21 Eredivisie-ontmoetingen tussen Feyenoord en PSV eindigde in een gelijkspel: de 0-0 in Eindhoven op 11 april 2010.

PSV kan voor de zevende keer beide wedstrijden in een seizoen van Feyenoord winnen. Alleen Ajax (veertien keer) deed dit vaker.

Vorig seizoen was Feyenoord de enige ploeg die PSV versloeg in de Eredivisie. Feyenoord won toen beide ontmoetingen, inclusief een jaar geleden op 26 februari 2017 toen Feyenoord met 2-1 won dankzij de doellijn-technologie die aangaf dat Jeroen Zoet de bal achter de lijn tegen zijn borst had gedrukt.

Willem II - Roda JC, zondag 14.30 uur
Alleen hekkensluiter Sparta (vier) pakte de laatste tien speelrondes minder punten in de Eredivisie dan Willem II (zes).

Roda JC maakte dit Eredivisie-seizoen al net zoveel doelpunten als in héél 2016/2017 (26). Bij een zege op Willem II komen de Limburgers, die nu voorlaatste staan, in punten gelijk (20) met de Tilburgers. Een regelrechte degradatiekraker dus.

FC Utrecht - FC Twente, zondag 16.45 uur
FC Utrecht en FC Twente ontmoeten elkaar voor de 94ste keer in de Eredivisie. Twente heeft een positieve balans in deze ontmoetingen (W41-G28-V24).

Jean-Paul de Jong | Pro Shots

FC Utrecht is nog ongeslagen in Eredivisie-wedstrijden onder Jean-Paul de Jong (foto). Ton Du Chatinier (2008/2009) was als enige andere trainer van Utrecht ook ongeslagen in zijn eerst zeven wedstrijden maar verloor zijn achtste wedstrijd thuis van NEC (0-2). Een clubrecord ligt dus in het verschiet voor De Jong. (FOX Sports)