Vincent Trocheck
Vincent Trocheck - © ANP

USA Update - Trocheck beslist emotionele avond in Miami

23 februari 2018
Het was een emotionele avond in het BB&T Center bij de wedstrijd tussen Florida Panthers en Washington Capitals

Voorafgaand aan het ijshockeyduel vond een twintig minuten durend eerbetoon plaats voor de slachtoffers van de schietpartij op de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, enkele kilometers verderop, waarbij op 14 februari veertien scholieren en drie leraren om het leven kwamen.

Een prachtige hommage, met onder meer een speech van goalie Robero Luongo, inwoner van Parkland.

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Florida Panthers, met 3-2, dankzij Vincent Trocheck. Met nog twintig seconden op de klok in de derde periode wist hij de winnende te maken, met een emotionele uitbarsting tot gevolg. 

"Het was emotioneel, heel erg emotioneel", liet Trocheck weten na afloop van de overwinning. "Een intense wedstrijd, een indrukwekkende speech vooraf. Een zeer beladen duel. Het team heeft karakter getoond." 

NBA
Met 44 punten heeft Stephen Curry Golden State Warriors langs Los Angeles Clippers geleid. De regerend kampioen in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA won de wedstrijd met 134-127. Curry liet ook nog tien assists noteren. Kevin Durant was goed voor 24 punten voor de Warriors.

Bij Oklahoma City Thunder was Russell Westbrook de grote man. Hij bezorgde zijn ploeg in de zoemer de overwinning op Sacramento Kings. De Thunder was met 110-107 te sterk. "In de tweede helft lukte niks bij mij, maar ik maakte gelukkig toch die ene die telde", aldus de opgetogen Westbrook na afloop.

LeBron James was op dreef met 32 punten voor Cleveland Cavaliers, maar hij kon hiermee niet de nederlaag tegen Washington Wizards voorkomen. De Wizards wonnen met 110-103. (FOX Sports/ANP)