Hirving Lozano heeft van de tuchtcommissie vier duels schorsing gekregen, waarvan één voorwaardelijk. Daardoor mist de Mexicaan de topper Feyenoord - PSV.

Ook de duels met FC Utrecht en Willem II moet de aanvaller vanaf de tribune bekijken. Lozano kreeg rood in de wedstrijd tegen sc Heerenveen vanwege een slaande beweging tegen verdediger Lucas Woudenberg.

Hij kan tegen de uitspraak in beroep gaan, maar is wel automatisch uitgesloten voor het duel met de Rotterdammers vanwege de rode kaart die hij kreeg van scheidsrechter Dennis Higler. PSV en Lozano hebben hier nog geen beslissing over genomen.

​"Zwaar gestraft"
"Ik blijf het zwaar gestraft vinden", zei trainer Phillip Cocu op de persconferentie. "Nu moeten we gaan overwegen wat we doen, maar daar hebben we nog even de tijd voor. We moeten omgaan met de situatie zoals die nu is. We gaan het doen met de jongens die wel beschikbaar zijn."

De 22-jarige aanvaller kreeg eerder een schikkingsvoorstel van drie duels. Hij ging hier niet mee akkoord en liet de zaak voorkomen bij de tuchtcommissie. (FOX Sports)

​Feyenoord - PSV, zondag om 14.30 uur LIVE op FOX Sports 1