Sean Miller
Sean Miller - © ANP

USA Update - 'Basketbal-colleges' in opspraak vanwege mogelijke corruptie

24 februari 2018
De Amerikaanse basketbalwereld is in rep in roer na onthullingen van corruptie op college-niveau.

Uit onderzoek van de FBI blijkt dat een groot aantal spelers en topscholen de regels van de NCAA - een organisatie die de sportprogramma’s van colleges en universiteiten organiseert - hebben gebroken, meldt Yahoo! Sports.

De scholen zouden ‘ontoelaatbare voordelen’ hebben uitgedeeld aan spelers en hun families. Het zou gaan om geldvoorschotten, entertainment en reiskosten. Onder meer Duke, North Carolina, Kentucky. Michigan State en USC liggen onder vuur.

Ook Arizona-coach Sean Miller lijkt te moeten vrezen. In door de FBI opgenomen telefoongesprekken tussen Miller en een sleutelfiguur in het onderzoek zou hij spreken over het betalen van een bedrag van 100.000 dollar voor het vastleggen van toptalent Deandre Ayton, zo verklaarden bronnen aan ESPN. 

Triple-double LeBron James
Tussen de lijnen was er ook genoeg actie. In de NBA boekte het ‘nieuwe’ Cleveland Cavaliers op bezoek bij Memphis Grizzlies zijn vijfde zege in de laatste zes wedstrijden: 89-112.

Blikvanger LeBron James was weer eens belangrijk met een triple-double. De superster tekende voor achttien punten, veertien rebounds en elf assists.

Ook nieuwkomers George Hill, Larry Nance Jr. en Jordan Clarkson, die onlangs op Deadline Day werden aangetrokken, eindigden in de dubbele cijfers met respectievelijk achttien vijftien en veertien punten. 

Zegereeks Raptors ten einde
Milwaukee Bucks maakte ondertussen een einde aan de ongeslagen reeks van zeven duels van Toronto Raptors. De Bucks waren na verlenging met 119-122 te sterk voor de koploper van de Eastern Conference.

Giannis Antetokounmpo was goed voor 26 punten bij Milwaukee. De 33 punten van Raptors-topscorer DeMar DeRozan konden de nederlaag niet voorkomen. (FOX Sports)