Samenvatting sc Heerenveen - Excelsior

Excelsior boekt zege in Heerenveen

24 februari 2018
Excelsior heeft sc Heerenveen achterhaald op de ranglijst van de Eredivisie. De formatie van coach Mitchell van der Gaag deed dat door in Friesland te winnen, 1-0. Beide clubs staan nu gedeeld tiende.

Mike van Duinen scoorde na ruim een half uur. Hij kon zijn vijfde doelpunt van het seizoen maken na een pass van Ali Messaoud. Heerenveen kreeg daarna de nodige kansen op de gelijkmaker, maar vond paal, lat en Excelsior-doelman Theo Zwarthoed op zijn weg.

Voor Heerenveen, dat vorige week nog gelijkspeelde bij PSV, was het de tweede nederlaag van 2018.

Al in de eerste helft waren Reza Ghoochannejhad en Michel Vlap dichtbij een Heerenveense treffer. Beiden raakten de paal. Later leek Kik Pierie van dichtbij in te koppen, maar hij zag Zwarthoed de bal in een reflex overtikken.

Vervolgens kopte Daniël Høegh boven op de lat. Kort voor het eindsignaal leek Real Madrids huurling Martin Ødegaard alsnog voor de 1-1 te zorgen. Na een prachtige actie zag de Noor zijn inzet echter ook door Zwarthoed gestopt.

Voor Excelsior was het, na de winst bij Vitesse, de tweede opeenvolgende zege in een uitwedstrijd. (ANP)

VVV en Vitesse in balans in Venlo

24 februari 2018
VVV en Vitesse in balans in Venlo
Het duel tussen VVV-Venlo en Vitesse heeft geen winnaar opgeleverd. De Limburgers namen op het eigen kunstgras in De Koel een voorsprong van...