Aristote (rechts) hoopt zijn koppositie te verdedigen
Aristote (rechts) hoopt zijn koppositie te verdedigen - © FOXSports.NL

eDivisie: AZ en PSV hervatten strijd om koppositie

26 februari 2018
Maandagmiddag barst speelronde 8 van de eDivisie los. Op de eerste dag zijn er meteen interessante duels: onder andere hoogvliegers AZ en PSV komen in actie.

Door een nederlaag tegen Feyenoord moest PSV'er Ali Riza Aygün vorige week zijn koppositie afstaan aan het AZ van Aristote Ndunu. Op dag één van de achtste speelronde van de eDivisie komen beide ploegen opnieuw in actie: PSV zal hopen de koppositie weer te heroveren, AZ zal deze op zijn beurt willen verdedigen.

Excelsior - AZ
Om aan kop te blijven zal Aristote moeten afrekenen met Levy Frederique van Excelsior. Een makkelijke opgave is dit zeker niet: de Rotterdamse ploeg doet het met een zevende plek op de ranglijst uitstekend. Vorige week werd er weliswaar verloren van Heerenveen, maar de prestaties in andere duels tonen aan dat Levy zomaar eens voor een stunt kan gaan zorgen.

​PSV - FC Utrecht
Danny Hazebroek staat met FC Utrecht op een teleurstellende veertiende plek. Het seizoen begon met een 5-0 overwinning op NAC Breda perfect voor de Domstedelingen, maar sindsdien werd er niet meer gewonnnen. Voor Ali Riza en PSV biedt dit gegeven dus perspectief: met een overwinning op Utrecht kan de kater van het verlies tegen Feyenoord ietwat worden weggespoeld.

sc Heerenveen - Willem II
Daniël Kuipers is met zijn Willem II één van de verrassingen van dit eDivisie-seizoen te noemen. En dan niet zozeer in de positieve zin: de Tilburgers staan met nul punten en een doelsaldo van -23 stijf onderaan. Niels Krist en Heerenveen doen het daarentegen naar behoren: de Friezen staan met negen punten in de middenmoot en hopen met een zege op Willem II natuurlijk te kunnen klimmen naar het linkerrijtje. 

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie. 

(FOX Sports)

Gerelateerd