Ali Riza Aygün (links) en Danny Hazebroek
Ali Riza Aygün (links) en Danny Hazebroek - © FOXSports.NL

eDivisie: PSV koploper, Willem II pakt eerste punten

26 februari 2018
PSV heeft dankzij een 3-1 overwinning op FC Utrecht de koppositie van de eDivisie overgenomen van AZ. Willem II zorgde voor een stunt door tegen Heerenveen de eerste punten van het seizoen in de wacht te slepen.

Het duel tussen AZ en Excelsior was om van te smullen: het spektakelstuk leverde acht goals op en eindigde in 4-4. Een uitslag waarmee AZ'er Aristote Ndunu op het oog onmogelijk tevreden kon zijn, maar gezien het scoreverloop toch was. De Alkmaarders poetsten namelijk tweemaal een achterstand weg.

PSV nieuwe koploper
Dankzij zijn eigen overwinning en het puntenverlies van AZ stond PSV'er Ali Riza Aygün na afloop met een glimlach voor de camera. "Een goed gevoel", reageerde hij. De Eindhovenaren zakten vorige week door de nederlaag tegen Feyenoord nog naar de derde plek, maar mogen zich dankzij de overwinning op Utrecht in ieder geval even koploper noemen. Ajax kan woensdagmiddag de koppositie overnemen, maar zal dan wel moeten winnen van Vitesse.

Eerste punten voor Willem II
Daniël Kuipers van Willem II pakte in de eerste zeven speelrondes geen enkel punt, maar verraste maandagmiddag door met 3-1 te winnen van Niels Krists Heerenveen. "Ik wilde mezelf bewijzen", sprak Kuipers na afloop. "Ik wil niet weggezet worden als een onsportieve en rare jongen die alleen maar mensen neerschopt." Kuipers kwam in december in opspraak omdat hij in het duel met ADO Den Haag vijf rode kaarten pakte.

Dinsdag gaat de eDivisie verder met dag twee van de achtste speelronde. Vanaf 16.00 uur zijn op FOX Sports 1 NAC - Feyenoord, Roda JC - Heracles en PEC Zwolle - VVV-Venlo te zien. 

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie. 

(FOX Sports)

Gerelateerd