Feyenoord-fans goed gewapend tegen de kou
Feyenoord-fans goed gewapend tegen de kou - © FOXSports.NL

Halve finales KNVB Beker op de tocht bij extreme kou

26 februari 2018
De halve finales van de TOTO KNVB Beker zouden wel eens niet door kunnen gaan. Als de gevoelstemperatuur onder -15 ligt, wordt voetballen heroverwogen.

Het doorgaan van AZ - FC Twente (18.30 uur) en Feyenoord - Willem II (20.45 uur) op woensdag zal in nauw overleg met de thuisclubs plaatsvinden.

Op aanwijzingen van Meteo Consult, de partij die de KNVB volgt in dit soort beslissingen, kunnen de wedstrijden vooralsnog gewoon doorgaan.

Andere voorspellingen wijzen er echter op dat aanstaande woensdag de gevoelstemperatuur zomaar naar de -20 kan zakken.

Fans
"De verwachting is dat de kou geen belemmering zal vormen voor de spelers en/of de velden, maar eventueel wel voor supporters", legt KNVB-voorlichter Bram Groot uit in het Algemeen Dagblad.

"Supporters zitten op de tribune nagenoeg stil en ook met hen moet rekening gehouden worden. Vanuit de KNVB is al contact opgenomen met Meteo Consult over de weersverwachting van aankomende woensdag. Voorlopig lijkt de gevoelstemperatuur niet onder de -15 te gaan", aldus Groot.

"Als het toch kouder wordt, zal de situatie opnieuw beoordeeld worden en dit zal uiteraard in goed overleg gaan met de thuisspelende clubs."

In 2011 speelde FC Twente een memorabel Europa League-duel met Rubin Kazan bij -14. Bij -15 hadden de Tukkers mogen weigeren te spelen. Later is over die opmerkelijke wedstrijd een FOX Sports DOC gemaakt. (FOX Sports)