Willem II hangt een thuiswedstrijd met een lege Kingside en een boete van 7500 euro boven het hoofd.

Deze straffen zijn neergelegd bij de Tilburgers, naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens en na de thuiswedstrijd tegen aartsrivaal NAC Breda.

Willem II - FC Utrecht van 31 maart zou, als de club het voorstel accepteert en de sanctie werkelijkheid wordt, gespeeld worden met een leeg vak achter het linkerdoel.

Vuurwerk
Daarvandaan werd vuurwerk gegooid richting spelers van NAC, na de competitiewedstrijd eerder dit seizoen. 

Willem II had nog een voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek open staan na ongeregeldheden bij de play-off-wedstrijd Willem II - NAC Breda van 22 mei 2016.

'Beroep bespreken'
Als de straf wordt bekrachtigd, mogen seizoenkaarthouders van de vakken A, B en C (de Kingside) níet elders in het stadion plaatsnemen.

Berry van Gool: "Het is uiteraard erg vervelend dat alle seizoenkaarthouders van de Kingside de dupe worden van enkele personen die zich bij de wedstrijd tegen NAC niet hebben gedragen. Wij gaan dit voorstel, evenals de mogelijkheid om in beroep te gaan, intern bespreken’', aldus de algemeen directeur van de Tricolores.

De aanklager betaald voetbal besloot ook een vooronderzoek te starten naar het gedrag van de NAC-supporters, maar dat resulteerde niet in een schikkingsvoorstel. (FOX Sports)

Speler van de Maand: Steven Bergwijn

27 februari 2018
Speler van de Maand: Steven Bergwijn
PSV-aanvaller Steven Bergwijn is de Speler van de Maand februari in de Eredivisie. Bergwijn hield Fredrik Midtsjø van AZ en Angeliño van NAC...