Angeliño
Angeliño - © Pro Shots

Talent van de Maand: Angeliño

28 februari 2018
Angeliño is voor de derde keer dit seizoen uitgeroepen tot Talent van de Maand.

Steven Bergwijn van PSV, de Speler van de Maand februari, stond eigenlijk ook op de eerste plaats in de verkiezing van het Talent van de Maand. Omdat je niet zowel Speler als Talent van de Maand kunt worden, gaat de titel voor het beste talent van deze maand naar de nummer twee op de lijst, Angeliño. Frenkie de Jong van Ajax staat op de derde plek.

De linksback van NAC Breda is met de uitverkiezing al voor de derde keer dit seizoen het beste talent van de maand. Ook in september en december stond de Spanjaard op de eerste plaats. 

NAC Breda huurt dit seizoen Angeliño van Manchester City. Technisch directeur Marcel Brands van PSV gaf afgelopen zondag in de Tafel van Kees aan dat hij de linksback een 'interessante speler' vindt. Brands informeerde bij City voor een eventuele transfer, maar gaf aan dat de Engelse grootmacht zo'n tien tot vijftien miljoen euro verlangt voor Angeliño, en dat hij daarmee dus onhaalbaar is voor PSV.

Angeliño speelde 450 minuten in februari, hierin creëerde hij 17 kansen, gaf hij 13 succesvolle voorzetten, maakte hij 10 intercepties en gaf hij één assist. Alle statistieken van Angeliño zijn hier terug te vinden. (FOX Sports)

De Speler van de Maand en het Talent van de Maand worden gekozen op basis van verscheidene OPTA-statistieken, onderverdeeld in zes subgroepen: schieten, passen, balbezit, verdedigen, aanvallen en keepen.