Jaey Daalhuisen
Jaey Daalhuisen - © FOXSports.NL

eDivisie: NAC verrast Feyenoord, Zwolle pakt belangrijk punt

27 februari 2018
De tweede speeldag in speelronde 8 van de eDivisie leverde weliswaar minder doelpunten op dan de dag ervoor, maar was met een verrassing, woedeaanval én een belangrijk gelijkspel in de kelder van de ranglijst zeker niet minder spectaculair.

NAC verrast Feyenoord
Dit duel leverde misschien wel de grootste verrassing van speelronde 8 op. Door de overwinning van Feyenoord op PSV in speelronde 7 kwam de top van de eDivisie steeds dichterbij voor Jaey Daalhuisen. Toch werden de Rotterdammers dinsdag met een 0-0 gelijkspel verrast door het NAC Breda van Menno Bouhuijzen. Saillant detail: Feyenoord raakte liefst viermaal het houtwerk.

Woede bij Roda JC
'Het duel der heethoofden' tussen Tom Heijnen van Roda JC en Bryan Hessing van Heracles Almelo stelde zeker niet teleur. De wedstrijd, die in 2-1 eindigde voor de Heraclied, leverde exact op wat men vooraf voorspeld had. Commentaar op het spel, vliegende controllers en zelfs een heuse woedeaanval van Tom maakten het duel meer dan aantrekkelijk. Bryan deed met de overwinning overigens uitstekende zaken op de ranglijst: hij kwam op gelijke hoogte met Feyenoord.

​Cruciaal punt voor PEC Zwolle
Stefan Vellinga pakte door een 1-1 gelijkspel tegen het VVV-Venlo van Nick Cooiman een belangrijk punt. De Zwollenaren zagen maandag hekkensluiter Willem II door een overwinning op Heerenveen qua punten op gelijke hoogte komen. Door het gelijke spel heeft Stefan weer een puntje meer dan de Tilburgers, maar is hij wel nog steeds zonder overwinning dit eDivisie-seizoen.

Morgen sluit de eDivisie speelronde 8 af met opnieuw drie wedstrijden: Sparta - ADO Den Haag, Vitesse - Ajax en FC Twente - FC Groningen.

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.

(FOX Sports)