Oussama Assaidi
Oussama Assaidi - © Pro Shots

Verbeek rekent op Assaidi in bekerduel met AZ

27 februari 2018
Trainer Gertjan Verbeek van FC Twente kan in de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen AZ waarschijnlijk beschikken over Oussama Assaidi.

De aanvaller ontbrak de afgelopen weken wegens een knieblessure, maar trainde een dag voor het duel in Alkmaar voluit mee met de groep.

"Oussama is nog wel een vraagteken", zei Verbeek. "Hij heeft maandag voor zichzelf getraind, waarbij we hebben geprobeerd hem een paar maximale belastingen te laten ondergaan. Daar was vandaag geen reactie op, zodat hij er weer bij was. Je weet nooit wat er gebeurt tussen nu en morgen, maar de verwachtingen zijn positief en dan zal hij spelen.''

Niet sparen
Assaidi (29) was tot aan zijn blessure de man in vorm bij FC Twente. De Marokkaan mag zich met zes doelpunten de clubtopscorer in de Eredivisie noemen.

Verbeek is niet van plan om woensdagavond spelers te sparen met het oog op de belangrijke competitiewedstrijden die nog volgen. Twente is verwikkeld in de strijd tegen degradatie en speelt zondag thuis tegen FC Groningen.

Assaidi was in de achtste finales tegen Ajax nog belangrijk met een late goal waarmee een verlening werd afgedwongen.

AZ
John van den Brom kent geen personele problemen in zijn selectie. De hoofdcoach van AZ stuurt dezelfde spelers het veld in als zaterdag in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Sparta (2-1).

"De selectie staat als een huis, iedereen weet wat hij moet doen, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we de finale gaan halen. De twee gewonnen wedstrijden tegen Twente in de competitie geven vertrouwen, maar bieden natuurlijk geen enkele zekerheid'', aldus Van den Brom.

Tijdens de afsluitende training van AZ trok een sneeuwbui over het veld. Van den Brom riep de supporters op zich woensdag goed aan te kleden. "Maar we zullen ook proberen de mensen met ons spel op te warmen.'' (FOX Sports/ANP)

AZ - FC Twente is woensdag vanaf 18.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 1


Gerelateerd