Dani Hagebeuk (rechts) en Paskie Rokus
Dani Hagebeuk (rechts) en Paskie Rokus - © FOXSports.NL

eDivisie: Ajax op jacht naar de koppositie

28 februari 2018
Dankzij het puntenverlies van AZ tegen Excelsior (4-4) is de hamvraag van woensdagmiddag of Ajacied Dani Hagebeuk de koppositie van de eDivisie weet over te nemen van de Alkmaarders.

Vitesse - Ajax
Om zowel PSV als AZ te passeren op de ranglijst zal Dani moeten afrekenen met het Vitesse van Paskie Rokus. Paskie presteert met een dertiende plek op de ranglijst enigszins teleurstellend dit seizoen. Wel vindt de Arnhemmer gemakkelijk het net: hij speelde vorige week met liefst 5-5 gelijk tegen VVV-Venlo.

Sparta - ADO Den Haag
Frank van der Slot had met vier overwinningen uit vier wedstrijden een perfecte seizoensstart met zijn Sparta. In de laatste drie wedstrijden pakten de Rotterdammers echter maar één punt en dus zal er tegen het ADO Den Haag van Mitchel Denkers weer een keer de volle buit gepakt moeten worden. ADO staat met zeven punten bovenin het rechterrijtje en zal maar al te graag de aansluiting naar boven willen vinden.

FC Twente - FC Groningen
Door de goede prestaties van directe concurrenten Willem II, Zwolle en NAC zal ook FC Twente een prestatie van formaat moeten neerzetten deze speelronde. Gemakkelijk zal dat zeker niet gaan: tegenstander FC Groningen doet het dit seizoen met een plek in het linkerrijtje prima. Mocht Emre Benli ook woensdagmiddag geen punten pakken, dan komt de onderste plek op de ranglijst toch wel akelig dichtbij. 

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.

(FOX Sports)