Stadionverbod fans Willem II vanwege vuurwerk
Stadionverbod fans Willem II vanwege vuurwerk - © Pro Shots

Willem II niet akkoord met schikkingsvoorstel

28 februari 2018
Willem II gaat niet akkoord met een schikkingsvoorstel van de KNVB naar aanleiding van ongeregeldheden met vuurwerk bij de wedstrijd Willem II - NAC Breda in december 2017.

Het schikkingsvoorstel bestaat uit een geldboete van 7500 euro en het spelen van een thuiswedstrijd zonder thuispubliek in de vakken A, B en C, waar de fanatieke supporters van Willem II zitten. De club vindt dat door dit voorstel vele trouwe en onschuldige supporters de dupe worden van de daden van enkele individuen.

"Wij zijn absoluut tegen het meenemen, afsteken en gooien van vuurwerk. De veiligheid van onze eigen supporters en onze gasten mag daardoor zeker niet in gevaar gebracht worden. Wij gaan een eventuele geldboete op de daders verhalen, maar wij willen hén straffen en niet de 2500 supporters die hier niets mee te maken hebben", zegt algemeen directeur Berry van Gool van de club in een toelichting op het afwijzen van het voorstel.

'Beroep bespreken'

Eerder zei van Gool het schikkingsvoorstel intern te gaan bespreken. "Het is uiteraard erg vervelend dat alle seizoenkaarthouders van de Kingside de dupe worden van enkele personen die zich bij de wedstrijd tegen NAC niet hebben gedragen. Wij gaan dit voorstel, evenals de mogelijkheid om in beroep te gaan, intern bespreken’', aldus de algemeen directeur van de Tricolores.

Vuurwerk

Na de thuiswedstrijd tegen NAC Breda in december vorig jaar werd er met vuurwerk gegooid richting spelers van NAC.

Willem II had nog een voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek open staan na ongeregeldheden bij de play-off-wedstrijd Willem II - NAC Breda van 22 mei 2016. (FOX Sports/ANP)