Feyenoord begint woensdagavond met liefst vijf wijzigingen aan de halve finale van het bekertoernooi tegen Willem II.

Feyenoord begint met liefst vijf wijzigingen aan de halve finale van het bekertoernooi tegen Willem II. In vergelijking met de verloren competitiewedstrijd zondag tegen PSV (1-3) zijn Kevin Diks, Sven van Beek, Ridgeciano Haps, Robin van Persie en Jean-Paul Boëtius nieuw. Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft Bart Nieuwkoop, Eric Botteghin, Tyrell Malacia, Sofyan Amrabat en Jens Toornstra op de bank gezet.

Steven Berghuis liet zich tegen PSV in de rust wisselen vanwege opkomende liesklachten. De clubtopscorer van Feyenoord is drie dagen later fit genoeg om te starten tegen Willem II. Van Bronckhorst hield Van Persie zondag uit voorzorg aan de kant, om de routinier niet teveel te belasten. De topscorer aller tijden van Oranje begint tegen Willem II als schaduwspits, kort achter Nicolai Jørgensen.

Willem II start met drie wijzigingen ten opzichte van het gewonnen competitieduel met Roda JC (1-0). Damil Dankerlui en Jop van der Linden vervangen de geschorste vleugelverdedigers Fernando Lewis en Kostas Tsimikas. Spits Bartholomew Ogbeche moet plaatsmaken voor een extra defensieve kracht, Elmo Lieftink. (ANP)

Feyenoord - Willem II is woensdag vanaf 20.45 uur LIVE te zien op FOX Sports 1.