Samenvatting Feyenoord - Willem II

Feyenoord bekerfinalist na makkelijke avond

28 februari 2018
Feyenoord heeft zich voor de tweede keer in drie jaar geplaatst voor de bekerfinale. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst had in de halve finales weinig problemen met Willem II: 3-0.

Steven Berghuis opende in de twintigste minuut de score, Robin van Persie maakte na een uur de tweede treffer. Voor Van Persie betekende dat zijn 300ste doelpunt in het betaald voetbal.

Robin van Persie zorgde niet alleen binnen het veld voor warme gevoelens bij de supporters. Na zijn wissel deed hij namelijk het volgende:

Bij de eerste twee doelpunten was uitblinker Ridgeciano Haps de aangever. Tonny Vilhena zorgde in de slotfase na een uitstekende actie voor de 3-0.

Feyenoord neemt het op zondag 22 april in de finale in de eigen Kuip op tegen AZ, dat eerder op de avond veel te sterk was voor FC Twente (4-0). Van Bronckhorst kan dan zijn vierde prijs in drie jaar als hoofdtrainer pakken. Hij veroverde in 2016 met Feyenoord de TOTO KNVB Beker, vorig seizoen gevolgd door de landstitel. Aan het begin van het huidige voetbaljaar won Feyenoord ook de Johan Cruijff Schaal. (FOX Sports/ANP)