Kevin Durant
Kevin Durant - © ANP

USA Update - Wisselvallige Warriors winnen en participizza in de NFL

1 maart 2018
Golden State Warriors heeft na een wisselvallig optreden alsnog een ruime 101-109 zege geboekt bij Washington Wizards.

De regerend kampioen nam tijdens de eerste helft vlot een voorsprong van zestien punten, maar gaf deze vervolgens net zo rap weer weg. Voordat het tweede kwart voorbij was, hadden de Wizards zich teruggeknokt tot twee punten.

Golden State, de runner-up in de Western Conference, gaf in het derde kwart (14-27) opnieuw gas en ditmaal liet men de thuisploeg niet meer terug in de wedstrijd komen. Kevin Durant tekende voor 32 punten, terwijl Stephen Curry goed was voor 25 punten.

De Warriors (48 zeges, 14 nederlagen) hielden met de overwinning de druk op koploper Houston Rockets (48-13). De formatie uit Texas was zelf met 92-105 te sterk voor LA Clippers en schreef zijn veertiende achtereenvolgende zege bij.

James Harden liet weer eens zien waarom hij een van de grootste entertainers van de NBA is. Niet alleen maakte hij 25 punten, hij kreeg de handen op elkaar met een fraaie actie waarbij tegenstander Wesley Johnson door het stof ging.

Pizza Hut nieuwe sponsor NFL
In de NFL was het grote nieuws de verandering van officiële pizza-sponsor van Papa John's naar Pizza Hut.

“We weten dat veel van onze fans genieten van een stuk pizza terwijl ze NFL-wedstrijden bekijken en we zijn enorm blij dat we Pizza Hut, een marktleider en een van de favoriete merken in Amerika, als officiële sponsor hebben”, aldus NFL-baas Roger Goodell.

Het pizza-nieuws viel in goede aarde bij een groot aantal spelers, waaronder quarterbacks Matt Ryan, Teddy Bridgewater en Carson Wentz. (FOX Sports)