Sparta Rotterdam neemt het op tegen ADO Den Haag
Sparta Rotterdam neemt het op tegen ADO Den Haag - © Pro Shots

Speelronde 26: Alle Eredivisie-duels op een rij

3 maart 2018
Weet PEC Zwolle na drie nederlagen op rij eindelijk weer eens te winnen en hoe doet Sparta het thuis tegen ADO Den Haag? Nog vier duels te gaan in speelronde 26.

PEC Zwolle - VVV-Venlo, zondag 12.30 uur
Het zit PEC Zwolle niet mee de laatste tijd. De laatste drie wedstrijden gingen verloren en daardoor lijkt rechtstreekse deelname aan Europees voetbal geen reële doelstelling meer.

Thuis mag de ploeg van John van 't Schip het opnemen tegen VVV-Venlo, dat het moet doen zonder Ralf Seuntjens. Hij ontving zijn vijfde gele kaart en moet daardoor de wedstrijd laten schieten.

Sparta Rotterdam - ADO Den Haag, zondag 14.30 uur 
Het is punten sprokkelen voor Sparta dit seizoen. De laatste acht wedstrijden is er door de Rotterdammers steeds nipt verloren of gelijkgespeeld.

Thuis kan Dick Advocaat tegen zijn oude liefde het tij doen keren. Dan moet het eerst langs ADO Den Haag dat momenteel in bloedvorm verkeert. De laatste vijf wedstrijden zijn de Hagenezen ongeslagen gebleven.

Advocaat | Pro Shots
 

Vitesse - Ajax, zondag 14.30 uur
Na de domper van vorige week (0-0 tegen ADO) neemt Ajax het op tegen angstgegner Vitesse. Dit seizoen ging de wedstrijd Ajax - Vitesse al verloren door de Amsterdammers. De goede reeks uitwedstrijden is iets waar Ajax zich aan kan vasthouden. In de laatste elf uitduels is Ajax ongeslagen gebleven. 

FC Twente - FC Groningen, zondag 16.45 uur
De laatste wedstrijd van de speelronde gaat tussen twee ploegen die lang geen duel hebben gewonnen. FC Groningen wacht nog op de eerste overwinning dit jaar en FC Twente won in januari voor het laatst.

Twente heeft de punten het hardst nodig in de strijd tegen degradatie. Voor Groningen is de dertiende plek tekenend voor het kleurloze seizoen. (FOX Sports)

 

Van der Vaart biedt HSV hulp aan

1 maart 2018
Van der Vaart biedt HSV hulp aan
Rafael van der Vaart wil zijn voormalige werkgever Hamburger SV graag helpen. De Noord-Duitse voetbalclub staat momenteel gedeeld laatste in...