Luka Modric
Luka Modric - © Pro Shots

Luka Modric hangt een celstraf boven het hoofd

2 maart 2018
Een valse getuigenis heeft Luka Modric in de problemen gebracht. De Kroatische middenvelder van Real Madrid moet vrezen voor een celstraf, nu hij is aangeklaagd door het Openbaar Ministerie.

Modric (32) zou vorig jaar als getuige hebben gelogen tijdens de rechtszaak die vanwege belastingontduiking en geldverduistering was aangespannen tegen zijn oude club Dinamo Zagreb. In Kroatië staat een gevangenisstraf van zes maanden tot maximaal vijf jaar op meineed.

De spelmaker brak door bij Dinamo Zagreb, de meest succesvolle club van Kroatië. Modric verhuisde in 2008 naar Tottenham Hotspur en stapte vier jaar later over naar Real Madrid, waarmee hij al drie keer de Champions League won.

De huidige aanvoerder van het Kroatische elftal moest afgelopen zomer als getuige opdraven bij de rechtbank in Osijek. Het ging over de voorwaarden in het contract dat hij in 2004 ondertekende. Dinamo Zagreb stond toen onder leiding van Zdravko Mamic, de spil in de corruptiezaak. Modric zou voor de rechter niet de waarheid hebben gesproken. Volgens waarnemers maakte de middenvelder van Real Madrid een nerveuze indruk. (ANP)