Russell Westbrook
Russell Westbrook - © Pro Shots

USA Update - Westbrook wervelt, mijlpaal voor Booker

3 maart 2018
In USA Update houdt FOX Sports je dagelijks op de hoogte van het laatste sportnieuws en de belangrijkste gebeurtenissen in de Verenigde Staten.

Allereerst aandacht voor basketbal. In de NBA werd er vooral nagepraat over het optreden van Russell Westbrook van Oklahoma City Thunder, die op dreef was op bezoek bij Phoenix Suns.

Westbrook stal de show met 43 punten, 14 rebounds en 8 assists, en hielp daarmee zijn team naar een zege: 124-116. 

Ook bij tegenstander Phoenix Suns was er iets bijzonders te melden. Devin Booker bereikte dankzij zijn score van 39 de mijlpaal van 4000 punten in de NBA. Hij is de op drie na jongste speler die dat lukt. Alleen LeBron James en Kevin Durant behaalden dat aantal eerder.

Devin Booker | FOXSports.NL

Ook Golden State Warriors deed weer goede zaken door te winnen van Atlanta Hawks (114-109). Smetje op de zege was het uitvallen van sterspeler Stephen Curry. Hij kreeg in de openingsfase van de wedstrijd last van zijn rechterenkel.

Curry liet zich behandelen en verscheen nog even op het speelveld maar hield het daarna voor gezien. Hij maakte nog wel 28 punten in 24 minuten.

Kevin Durant was ook met 28 punten belangrijk voor de Warriors, die nu dertien van de laatste veertien duels tegen een ploeg uit de Eastern Conference hebben gewonnen. Kent Bazemore maakte 29 punten voor Atlanta.

Quarterback Wilson maakt debuut voor Yankees
En dan een bijzonder moment uit de voorbereiding in de MLB: quarterback Russell Wilson van Seattle Seahawks maakte afgelopen nacht zijn debuut voor honkbalploeg New York Yankees.

Het was altijd de droom van zijn vader dat hij het shirt van de Yankees zou dragen en dus mocht de NFL-speler zijn debuut maken.

Een groot succes was het niet voor de Super Bowl-kampioen van 2014: hij mocht met drie slag naar de dug-out.

Jarige Lundqvist staat zijn mannetje
We sluiten af met ijshockey. In de NHL won New York Rangers met 3-1 van Calgary Flames, en dat was met name te danken aan goalie Henrik Lundqvist.

De Zweed zorgde in de wedstrijd voor maar liefst 50 reddingen, en dat nota bene op zijn verjaardag.

Zelf bleef de 36 jaar geworden Lundqvist behoorlijk nuchter onder zijn prestatie. "Daar ben ik voor," sprak hij na afloop.