Ajax - sc Heerenveen
Ajax - sc Heerenveen - © FOXSports.NL

eDivisie: Ajax verdedigt koppositie, 'nuchter' duel op de rol

5 maart 2018
De eDivisie gaat verder met dag één in speelronde 9. Maandag komt direct kersverse koploper Ajax in actie tegen sc Heerenveen. Verder wacht een interessant duel tussen twee middenmoters.

Ajax - sc Heerenveen
In de wetenschap dat Feyenoord woensdag tegen AZ in actie komt, zal Dani Hagebeuk erop gebrand zijn om te winnen van Niels Krist, om zo zijn nieuwe koppositie te verstevigen. Niels zal op zijn beurt weer revanche willen nemen op de nederlaag tegen hekkensluiter Willem II van vorige week. 

Het onderlinge verschil is maar liefst dertien punten tussen beide eSporters. Vorig seizoen, op de PlayStation, eindigde dit onderlinge duel in een 2-0 overwinning voor Dani. 

ADO Den Haag - NAC Breda
Dit affiche belooft zowel tijdens als na de wedstrijd interessant te worden. Mitchel Denkers van ADO en Menno Bouhuijzen van NAC staan beiden bekend als nuchtere eSporters, die open en eerlijke interviews geven en bijna altijd vrolijk voor de dag komen.

Normaal gesproken gaan 'nuchter zijn' en 'Menno Bouhuijzen' niet samen, gezien zijn voorliefde voor de gele alcoholische dorstlesser.

Het verschil op de ranglijst tussen beiden is vijf punten. Mitchel staat met ADO op de negende plek en valt daarmee wat tegen na het goede PlayStation-seizoen van zijn kant. NAC verrast enigszins, met een vijftiende positie.

De vorige editie tussen de spelers eindigde in een overtuigende zege voor Mitchel: 1-6. Toen verkeerde hij echter nog in uitstekende vorm. Dat is nu iets anders.

VVV-Venlo - Excelsior
De vorige keer dat beide teams tegenover elkaar stonden, boekte Levy Frederique van Excelsior een krappe, 3-2 zege. Saillant detail: in het PlayStation-seizoen zat niet Nick Cooiman, maar zijn broer Sandro achter de Venlose knoppen. 

Excelsior staat momenteel op de zevende plaats en kan bij winst serieus jacht maken op de bovenste plekken. Verliest de Rotterdamse ploeg, dan komt Nick met VVV op één punt van Levy. (FOX Sports)

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie