Mitchel Denkers en Menno Bouhuijzen vermaken zich prima
Mitchel Denkers en Menno Bouhuijzen vermaken zich prima - © FOXSports.NL

eDivisie: Ajax moeiteloos langs Heerenveen, NAC knokt zich terug

5 maart 2018
Dani Hagebeuk heeft met name dankzij een goede eerste helft zijn koppositie weten te verstevigen. Bij rust stond Ajax al met 4-0 voor.

Koploper
Sinds de vorige speelronde mocht Ajax' Dani Hagebeuk zich koploper van de eDivisie noemen. Je zou kunnen stellen dat dat extra druk met zich meebrengt, maar daar leek Dani weinig last van te hebben. Bij rust leidde de Ajacied al met 4-0 en was de wedstrijd al beslist. Het werd geen moment spannend meer en Dani liep in de tweede helft nog uit naar 5-0. 

Met de winst van Ajax is de druk op naaste concurrenten PSV, Feyenoord, AZ en Heracles weer verhoogd. Hoe dan ook zal Dani gaan uitlopen op de concurrentie, omdat Feyenoord en AZ woensdag tegen elkaar in actie komen. 

Door de nederlaag blijft Niels Krist met Heerenveen steken op negen punten uit negen wedstrijden. Een plek in het linkerrijtje lijkt het hoogst haalbare dit Xbox-seizoen.

​Comeback kid
​Menno Bouhuijzen doet het op de Xbox vrij aardig voor zijn doen. Zo ook tegen het ADO van Mitchel Denkers, waarbij met name de veerkracht van Menno opvallend was. 

Bij een 2-0 achterstand scoorde de Bredase formatie de aansluitingstreffer, waardoor het weer een wedstrijd werd. Zelfs toen Mitchel de 3-1 maakte bleef Menno volhouden. En met succes. Na een vlotte 3-2 maakte Menno in de 83e minuut de gelijkmaker tegen een van de smaakmakers van het PlayStation-seizoen. 

Door het behaalde punt blijft Mitchel in de middenmoot bungelen en neemt Menno langzaam maar zeker afstand van de onderste plaatsen. 

Teringlijer
Hoe maakt niet uit, als er maar gewonnen wordt. Dat moet zo'n beetje de gedachte van Levy Frederique zijn geweest bij aanvang van de wedstrijd tegen het VVV van Nick Cooiman.

Excelsior doet het naar behoren, maar Levy laat nog wel eens een voorsprong uit zijn handen glippen. Daarom had hij, zo gaf hij achteraf aan, een nieuwe tactiek bedacht: scoren, om vervolgens alles op alles te zetten om de nul te houden. Dat lukte, in een wedstrijd waarin Levy zelf twee maal het net wist te vinden en dus met een 0-2 overwinning tevreden zal zijn geweest. 

Koen Weijland, verslaggever van de eDivisie, kwam met een bijzondere benaming voor Levy Frederique en zijn nieuwe stijl:

(FOX Sports)

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie 

 

 

 

17.18