Samenvatting IJsland - Nederland

Voetbalvrouwen voor eerst in historie naar finale Algarve Cup

5 maart 2018
De Nederlandse voetbalsters hebben voor het eerst de finale bereikt van de Algarve Cup. Een doelpuntloos gelijkspel in de laatste groepswedstrijd tegen IJsland was genoeg.

Oranje had eerder in poule C wel gewonnen van Japan (6-2) en Denemarken (3-2).

Op basis van het doelsaldo (9-4) zijn de Nederlandse voetbalsters de beste nummer één van de drie groepen op de Algarve Cup.

Ze staan woensdag in de eindstrijd tegenover Zweden, dat ook zeven punten pakte en in groep B eindigde op een doelsaldo van 7-2.

In poule A verzamelden Australië en Portugal allebei zeven punten, maar die twee landen moeten door een minder doelsaldo om de derde plaats gaan strijden.

De Nederlandse voetbalsters doen voor de vijfde keer mee aan de Algarve Cup. Het beste resultaat was de vijfde plaats.

Na de fortuinlijke zege op Denemarken, dankzij een eigen doelpunt diep in de blessuretijd, wist Oranje dat het tegen IJsland aan een punt genoeg had om de finale te halen.

Toch ging de ploeg van Wiegman vol voor de winst. Renate Jansen, in de spits de vervangster van de afwezige Vivianne Miedema, miste de grootste kans voor rust.

Lieke Martens stuitte op de IJslandse keepster. In de tweede helft wist invalster Lineth Beerensteyn de bal wel langs de keepster te krijgen, maar ze zag haar schot tegen de buitenkant van de paal belanden. (FOX Sports/ANP)

Nederland - Zweden is woensdag LIVE te zien vanaf 19.30 uur op FOX Sports 1