Nick den Hamer (FC Groningen) vs. Stefan Vellinga (PEC Zwolle)
Nick den Hamer (FC Groningen) vs. Stefan Vellinga (PEC Zwolle) - © FOXSports.NL

eDivisie: PSV in de achtervolging, PEC snakt naar overwinning

6 maart 2018
De jacht op koploper Ajax gaat door. Na de zege van Dani op Niels Krist van gisteren is het nu aan Ali Riza Aygün om het gat met Ajax weer te verkleinen. Vandaag dag twee uit speelronde 9 van de eDivisie.

Willem II - PSV
Gisteren won Ajax eenvoudig van sc Heerenveen en zo vergrootte Dani Hagebeuk de voorsprong op PSV tot vier punten. Lange tijd leek Ali Riza net als in het PlayStation-seizoen af te stevenen op een ongeslagen reeks richting de titel. Totdat Jaey Daalhuisen daar met Feyenoord vorige week een stokje voor stak. Dani nam de koppositie over en staat nu dus vier punten los van PSV, dat vandaag zal moeten winnen van Willem II.

Ali Riza zal extra gebrand zijn op een overwinning, omdat woensdagmiddag Feyenoord en AZ tegenover elkaar staan. PSV zal dus bij een overwinning uitlopen op een van de belangrijkste concurrenten.

Het zou flauw zijn om weer over de combinatie 'Daniël Kuipers en rode kaarten' te beginnen, maar vorige week verraste Daniël vriend en vijand door zowel een wedstrijd met elf man te eindigen als door zijn eerste (!) punten van het seizoen te pakken. Willem II won met 1-3 van Niels Krists sc Heerenveen en verkleinde zo het gat met nummer 17 PEC Zwolle tot slechts één punt. 

Vooraf lijkt PSV een maatje te groot voor de hekkensluiter en dus is het afwachten hoe Daniël Kuipers zich houdt mocht Ali Riza zijn bekende, ijzersterke aanvalsspel weer laten zien. 

Roda JC - Sparta Rotterdam
Frank van der Slot zal zich ongetwijfeld willen revancheren voor de nederlaag van vorige week tegen ADO. Bij rust leidde Sparta nog met 4-2, maar Mitchel Denkers keerde het tij en won de wedstrijd met 4-5. Waar Frank het Xbox-seizoen nog begon met vier overwinningen op rij, gaat het nu stukken minder met vier wedstrijden op rij zonder overwinning. 

Mocht Frank weten te winnen vanmiddag, zal hij serieus rekening moeten houden met een uitbarsting aan zijn zijde. Vorige week verloor de licht ontvlambare Tom Heijnen met 1-2 van Heracles, wat niet bepaald in goede aarde viel bij de Limburger.

FC Groningen - PEC Zwolle
Het FC Groningen van Nick den Hamer doet het uitstekend met een zesde plaats, op slechts vier punten van concurrenten Feyenoord en Heracles. Na de 1-2 zege op FC Twente van vorige week is Nick een serieuze kandidaat om de top vijf binnen te dringen. Dan moet er vanmiddag wel worden gewonnen van PEC Zwolle, al lijkt dat op papier geen lastige opgave te worden. Maar goed, FIFA wordt op een console gespeeld en niet op papier.

Het PEC Zwolle van Stefan Vellinga zit niet bepaald lekker in de competitie. Ondanks een reeks van twee wedstrijden op rij zonder nederlaag staat Stefan met de Zwolse club nog altijd op een teleurstellende zeventiende plaats. Omdat NAC gisteren gelijkspeelde tegen ADO, kan Stefan bij winst PEC Zwolle voor in ieder geval een dag naar plek veertien tillen. (FOX Sports)

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie