Na het teleurstellende verlies tegen Vitesse lijkt Ajax zo goed als zeker wederom een titel te verspelen. Volgens Ajax-erelid Arie van Os is het daarom tijd dat Edwin van der Sar z'n functie neer moet leggen.

In een gesprek met De Telegraaf ​geeft Van Os aan dat Van der Sar moet opstappen op basis van eerdere uitspraken die hij heeft gedaan: "Hij moet gewoon de eer aan zichzelf houden. Ik verwacht ook dat hij dat doet, want dat heeft hij zelf aangegeven."

De Europa League-finale dekte de crisis in de Ajax-top volgens Van Os: "De directie liep de polonaise, omdat er een goede hoofdsponsor was binnengehaald, maar daar gaat het in een voetbalbedrijf niet om. Net zomin als voor een dikke bankrekening zorgen, dat kan mijn tante ook", laat Van Os weten.

Marc Overmars mag volgens Van Os wel blijven, maar blijft ondanks dat toch kritisch op het transferbeleid: "Talenten uit de Ajax-opleiding zijn duur te verkopen en als je onvoldoende kwaliteit terugkoopt, wordt die berg geld vanzelf groter." (FOX Sports)