Oranje maakt indruk met 6-2 zege op Japan
Oranje maakt indruk met 6-2 zege op Japan - © ANP

Algarve Cup: De Dag van Oranje

7 maart 2018
De Oranjevrouwen hebben de finale van de Algarve Cup bereikt en jij hoeft niets te missen van de apotheose van het toernooi in Portugal.

Je ziet de eindstrijd tegen Zweden woensdag vanaf 19.30 uur LIVE op FOX Sports 1. FOX Sports-verslaggever Milan van Dongen is bovendien in Portugal voor het laatste nieuws rondom Oranje. 

Het is de eerste keer in de historie dat het Nederlands elftal zich heeft geplaatst voor de eindstrijd van de Algarve Cup. Tijdens de vijf eerdere deelnames reikte de ploeg nooit verder dan de vijfde plaats.

Indruk
De regerend Europees kampioen maakte tot op heden indruk in Portugal. Oranje begon de groepsfase met een 6-2 zege op Japan, finalist op de laatste twee WK’s, en versloeg in een herhaling van de EK-eindstrijd Denemarken met 3-2.

Een doelpuntloos gelijkspel tegen IJsland was vervolgens voldoende voor een plaats in de finale. Op basis van het doelsaldo (9-4) kroonde de formatie van bondscoach Sarina Wiegman zich tot de beste nummer één van de drie poules.

Zweden
Tegenstander Zweden veroverde eveneens zeven punten, met een doelsaldo van 7-2. De Scandinavische vrouwen waren eerder te sterk voor Canada (3-1) en Rusland (3-0) en speelden tussendoor gelijk tegen Zuid-Korea (1-1). (FOX Sports)

De finale van de Algarve Cup tussen Nederland en Zweden is woensdag LIVE te zien vanaf 19.30 uur op FOX Sports 1