Roda JC - Sparta Rotterdam
Roda JC - Sparta Rotterdam - © FOXSports.NL

eDivisie: Spektakelshow in de eDivisie, PSV kopieert Ajax

6 maart 2018
Dag twee van speelronde 9 van de eDivisie mag misschien wel als een van de leukste speeldagen ooit worden beschouwd. Maar liefst 21 keer werd het net gevonden dinsdagmiddag, waarbij elke wedstrijd garant stond voor minstens vijf doelpunten.

‚ÄčTitatenstrijd
De strijd om de titel in het Xbox-seizoen blijft onverminderd spannend. Ali Riza heeft met PSV zoals verwacht makkelijk af weten te rekenen met hekkensluiter Daniël Kuipers van Willem II: 0-5. Met exact dezelfde uitslag wist Dani Hagebeuk gisteren namens Ajax af te rekenen met sc Heerenveen.

Door de zege van PSV is het Ajax nu weer tot één punt genaderd, waarbij Ali Riza over een beter doelsaldo beschikt dan directe concurrent Dani Hagebeuk van Ajax. 

Zoals eerder vermeld nemen de concurrenten van PSV en Ajax, Feyenoord en AZ, het in een onderling duel tegen elkaar op. Mocht de Alkmaarse ploeg winnen van Feyenoord begint er een duidelijke top drie te ontstaan, met Heracles als verrassende outsider. Mocht Jaey Daalhuisen namens de Rotterdammers de winst pakken, dan nemen Ajax en PSV samen afstand van de concurrentie en lijken ze voorlopig samen de titelstrijd uit te mogen maken. 

Kort lontje
In de aankondiging van dinsdagochtend was te zien hoe Tom Heijnen van Roda vorige week compleet flipte na de nederlaag tegen Bryan Hessing van Heracles. In het PlayStation-seizoen ging het de Limburger nog voor de wind, maar inmiddels is hij geen schim meer van zichzelf in die periode en staat hij teleurstellend tiende. 

De tegenstander van Tom deze speelronde is Frank van der Slot van Sparta. Met vier overwinningen op rij begon de Rotterdammer het Xbox-seizoen uitstekend. De laatste weken werd de eSporter wisselvalliger, maar stond het nog altijd knap achtste. Vorige week verloor hij, na een 4-2 voorsprong bij rust.

Het lijkt zo langzamerhand een terugkerend verhaal te worden voor Frank, want ook dinsdag ging Frank tegen Tom rusten met een voorsprong: 1-2. Vervolgens kwam de wedstrijd volledig los en leidde Roda gedurende de tweede helft zelfs met 4-2. Na de 4-2 werd het pingpong. Frank scoorde tegen, Tom breidde uit, Frank scoorde tegen, Tom breidde uit en zo eindigde het duel in maar liefst 6-4, in het voordeel van Roda JC en Tom Heijnen.

Verloren seizoen
Voor PEC Zwolle was het tot nu toe al een teleurstellend seizoen, wat er niet beter op geworden is na opnieuw een nederlaag, dit keer tegen FC Groningen. Stefan had met PEC twee wedstrijden op rij niet verloren en leek wat aan vertrouwen terug te winnen, maar kon dinsdag totaal niets inbrengen tegen het goede spel van subtopper Nick den Hamer van FC Groningen.

Nick stond bij rust al met 2-0 voor en bouwde die voorsprong gedurende de tweede helft uit tot 4-0. In de slotfase wist Stefan de eer voor de Zwolse club nog te redden, maar na een nieuw doelpunt van Groningen ging PEC wederom onderuit: 5-1. (FOX Sports)

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie 

"We herkennen Willem II niet meer"

6 maart 2018
"We herkennen Willem II niet meer"
Aanstaande zaterdag zal de Kingside, de tribune met fanatieke supporters van Willem II, leeg blijven tijdens de warming-up en eerste vijf minuten...