Danny Hazebroek (FC Utrecht)
Danny Hazebroek (FC Utrecht) - © FOXSports.NL

eDivisie: Feyenoord en AZ tegenover elkaar in achtervolging op koplopers

7 maart 2018
De slotdag van speelronde 9 in de eDivisie belooft een heerlijke te worden. Vandaag onder meer de topper Feyenoord - AZ, waarin wordt gejaagd op de koplopers. Ook naaste belager en verrassing Heracles komt in actie.

Heracles Almelo - FC Twente
De eerste wedstrijd is er een tussen het verrassende Heracles en het tegenvallende FC Twente. Bryan Hessing staat, net als Tom Heijnen, bekend om zijn korte lontje. Desondanks doet Bryan het in tegenstelling tot Tom erg goed. Momenteel staat de Almelose ploeg op de vijfde plek, op gelijke hoogte met Feyenoord. Daarmee zou Heracles vandaag wel eens de lachende derde kunnen worden. 

Mocht Feyenoord vandaag winnen van AZ en Heracles doet hetzelfde tegen FC Twente, dan komt Bryan op evenveel punten als zowel Feyenoord als AZ. In die situatie mag Bryan wellicht van iets groters dromen, gezien de achterstand op koploper Ajax dan nog altijd slechts vijf punten is. 

Voor FC Twente lijkt het een troosteloos seizoen te worden. Emre Benli speelt lang niet altijd zo zwak, met onder andere een knap gelijkspel tegen Ajax, Excelsior en Sparta. Toch laat de eSporter van FC Twente te veel punten liggen in de kleinere wedstrijden, waardoor het op een teleurstellende zestiende positie terug te vinden is. 

FC Utrecht - Vitesse
Een wedstrijd tussen twee eSporters waarvan meer verwacht mag worden. Zowel Paskie Rokus (Vitesse) als Danny Hazebroek (FC Utrecht) staat bekend als een eSporter die het in principe elke tegenstander lastig zou moeten kunnen maken. Vitesse staat momenteel dertiende met twee punten meer dan nummer veertien FC Utrecht. 

Beide ploegen willen naar, en horen misschien wel in het linkerrijtje. Door het gelijke spel van NAC maandag is Menno Bouhuijzen nu virtueel over FC Utrecht heen geklommen. Het is, op basis van kwaliteiten, niet voor te stellen dat Menno boven Danny staat en dus is de Utrechter het aan zijn stand verplicht het tij te keren. 

Ook Paskie Rokus valt wat tegen, al is er bij een overwinning nog alle zicht op een plek in het linkerrijtje voor de Vitesse-eSporter. Als hij speelt zoals hij kan spelen, hoeft dat voor een speler als Paskie geen probleem te vormen.

Feyenoord - AZ
​De topper van speelronde 9. Beide ploegen willen in het spoor van koplopers Ajax en PSV blijven en zullen daarvoor moeten winnen. Op voorhand heeft Aristote met AZ de beste papieren, zowel qua punten als door zijn overtuigende doelsaldo.

Toch heeft Jaey Daalhuisen bewezen zich te kunnen opladen voor een grote wedstrijd. Hoewel hij eerder in het Xbox-seizoen de klassieker 3-2 verloor, won hij vorige week met Feyenoord de topper tegen PSV. Mocht Jaey het kunststukje tegen AZ herhalen, lijkt hij serieuze concurrentie van Ajax en PSV te worden.

Aristote begon wervelend met AZ dit seizoen. Er werd vier keer achter elkaar gewonnen, waarvan de laatste twee in 9-3 eindigden. Vervolgens werden de resultaten wisselvalliger voor de Alkmaarse ploeg, met gelijke spelen tegen VVV en Excelsior en een moeizame overwinning op NAC. Toch blijven de kwaliteiten van de Alkmaarder onomstreden en dus belooft het een uiterst spannend duel te worden. (FOX Sports)

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie