Jaey Daalhuisen
Jaey Daalhuisen - © FOXSports.NL

eDivisie: Feyenoord wederom de sterkste in een topper

7 maart 2018
Jaey Daalhuisen heeft wederom bewezen bij de top in de eDivisie te horen. In een spannend duel versloeg de Rotterdammer Aristote Ndunu van AZ en staat hij nu op gelijke hoogte met de Alkmaarse ploeg.

Zuur en duur
Heel verrassend wist Emre Benli van FC Twente, de nummer zestien van de ranglijst, een overwinning te boeken op Bryan Hessing van Heracles Almelo: 1-2. Voor Bryan betekende het een zure en vooral dure nederlaag.

Bryan deed het tot nog toe voortreffelijk met een vijfde plek op de ranglijst. Omdat Feyenoord en AZ het tegen elkaar opnamen, kon hij wel eens de lachende derde worden. Het gebeurde niet, tot (opnieuw) grote frustratie van de man uit Almelo.

Wederom, tegen het einde van de wedstrijd, kon Bryan zich niet inhouden en droop de frustratie van zijn gezicht. In combinatie met wat krachttermen wist hij een nederlaag tegen de matig presterende Emre Benli niet af te wenden. De nederlaag van Heracles heeft geen gevolgen voor de ranglijst, maar Bryan zal de hete adem van FC Groningen en Excelsior in zijn nek voelen.

Middenmoot en middelmaat
Opmerkelijk genoeg doen zowel Paskie Rokus van Vitesse als Danny Hazebroek van FC Utrecht het uiterst matig dit seizoen. Vreemd, omdat beide spelers bekend staan als sterke tegenstanders die het de beste eSporters lastig kunnen maken. Vitesse stond met twee punten meer dertiende op de ranglijst, Utrecht veertiende. 

Eigenlijk weerspiegelt de uitslag van de wedstrijd het seizoen tot nu toe van beide spelers. Zowel Paskie (0-1) als Danny (2-1) kwam op voorsprong, beiden maakten ook weer gelijk. De wedstrijd eindigde in een 2-2 en dus worden de punten gedeeld en zijn Vitesse en FC Utrecht allebei niets opgeschoten met het resultaat.

Een 'moetje'
Om de hoop op het kampioenschap levend te houden dit seizoen, was het voor Feyenoord van uiterst belang om vanmiddag de topper tegen AZ te winnen. Bij verlies zou het verschil met koploper Ajax namelijk oplopen tot acht punten. Jaey Daalhuisen bewees echter wederom zijn kwaliteiten als eSporter en won de topper tegen titelfavoriet Aristote: 2-1. 

Na 71 minuten stond Feyenoord op een 2-0 voorsprong, waarna Aristote de beruchte 'aftrapgoal' scoorde. Eerder miste Aristote al een penalty en dus was de aansluitingstreffer belangrijk. Tot aan de laatste minuut bleef het ongemeen spannend, met in de absolute slotfase nog een enorme kans voor Aristote. Hij miste echter op een haar na en verloor zo dit cruciale duel.

AZ en Feyenoord staan door de zege van Jaey nu beide op 20 punten, vijf punten achter koploper Ajax, vier achter nummer twee PSV. (FOX Sports)

Dit is de huidige stand van de eDivisie na speelronde 9:

De stand na speelronde 9 in de eDivisie | FOXSports.NL

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie