Martens: "Ik koester de unieke momenten"

Martens verkozen in wereldelftal van het jaar

8 maart 2018
Lieke Martens heeft een plek gekregen in het wereldelftal van 2017, dat is samengesteld door de voetbalsters zelf.

De 25-jarige Limburgse kreeg de meeste stemmen in de verkiezing die wordt georganiseerd door de internationale spelersvakbond FIFPro. Voor de mannen gebeurt dat al geruime tijd, de vrouwen konden voor de derde keer hun ideale elftal samenstellen.

Ruim 4100 voetbalsters uit 45 landen brachten hun stem uit. Naast Martens waren met Anouk Dekker, Daniëlle van de Donk, Jackie Groenen, Vivianne Miedema en Shanice van de Sanden nog vijf internationals van Oranje genomineerd.

Alleen de aanvalster van FC Barcelona kreeg genoeg stemmen voor een plek in het wereldteam. Martens vormt de voorhoede met Pernille Harder uit Denemarken en de Amerikaanse Alex Morgan.

Populair
Martens ontving de meeste stemmen van alle speelsters. 1251 vrouwen stemden op de aanvalster van FC Barcelona. Martens is de eerste Nederlandse speelster die een plek heeft in het wereldelftal. Arjen Robben was de laatste die de beste elf bij de mannen haalde, in 2014.

"Ik ben best verrast dat ik de meeste stemmen heb gekregen", zei Martens, die Oranje afgelopen zomer naar de Europese titel leidde en daarna werd gekozen tot beste voetbalster van Europa én de wereld. "Dit is een grote eer." (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd