Oranjevrouwen glijden over veld
Oranjevrouwen glijden over veld - © ANP

Viral Friday - het mooiste van het internet

9 maart 2018
FOX Sports verzamelt elke vrijdag de mooiste virals van de afgelopen week. Welke posts zetten deze week het internet op zijn kop?

1. Telstar staat op een zeer knappe vierde plaats op de ranglijst in de Jupiler League. Om de ploeg van trainer Mike Snoei in de komende thuiswedstrijd van vanavond tegen Helmond Sport een extra steun in de rug te geven, deed de club met de oproep #dietentmoetvol een beroep op de supporters om het stadion propvol te krijgen.

De boodschap om de oproep te verspreiden is goed aangekomen bij deze schoolklas.

2. Afgelopen zondag kwam het treurige nieuws naar buiten dat 14-voudig Italiaans international en aanvoerder van Fiorentina, Davide Astori, in zijn slaap is overleden. Gister werd er op indrukwekkende wijze afscheid genomen van Astori.

De complete selectie van Juventus was ook aanwezig bij de Basilica di Santa Croce in Florence. Verdediger Giorgio Chiellini sprak woensdagavond, na de 1-2 zege op Tottenham Hotspur in de Champions League over het afscheid van Astori.

3. De Oranje Leeuwinnen stonden afgelopen woensdag voor het eerst in de finale van de Algarve Cup, waarin Zweden de tegenstander was. Ondanks dat de finale helaas door hevige regenval werd afgelast, vermaakten de vrouwen zich uitstekend!

4. Roda JC staat op de laatste plaats in de Eredivisie en de kans is, met nog acht wedstrijden te spelen, aanwezig dat de club degradeert. Voor Roda-fan Jan verandert er dan echter niets.

5. In de voorselectie van het Nederlands elftal, die bondscoach Ronald Koeman woensdag wereldkundig maakte, zijn liefst zeven debutanten opgenomen. In de selectie ontbreekt de inmiddels oud-international Wesley Sneijder.

Koeman zal geen beroep meer doen op Sneijder, waarmee er dus een eind komt een een schitterende interlandcarrière met veel onvergetelijke momenten.

 

(FOX Sports)