Frank van der Slot (links) en Dani Hagebeuk
Frank van der Slot (links) en Dani Hagebeuk - © FOXSports.NL

eDivisie: Lastige duels voor de topploegen

12 maart 2018
Maandag gaat de eDivisie verder met speelronde 10 van het Xbox-seizoen. Onder andere Ajax en AZ komen vanaf 16.00 uur in actie.

Excelsior - ADO Den Haag
Levy Frederique van Excelsior en Mitchel Denkers van ADO Den Haag trappen de tiende speelronde maandagmiddag af.

De thuisploeg deed vorige week met een 2- 0 zege op VVV-Venlo uitstekende zaken en kroop daarmee definitief de subtop in. Bij ADO gaat het er iets anders aan toe: met 11 punten voert het het rechterrijtje aan. Een overwinning zou dus zomaar een klim naar het linkerrijtje kunnen betekenen voor de Hagenezen.

​Sparta - Ajax
Ajacied ​Dani Hagebeuk walste vorige week met 5-0 over sc Heerenveen heen en behield met de monsterzege de koppositie in de eDivisie. Zo gemakkelijk zal het deze speelronde waarschijnlijk niet gaan: Sparta's Frank van der Slot is zeker niet de minste tegenstander.

Vorige week verloren de Rotterdammers weliswaar in een wervelende wedstrijd met 6-4 van Roda JC, maar lieten wel zien geen moeite te hebben met doelpunten maken. Afgaande op de uitslagen van vorige week kunnen we ook maandag dus weer een doelpuntenfestijn verwachten.

​AZ - FC Groningen
Aristote Ndunu zag vorige week PSV en Ajax verder uitlopen op de ranglijst. De AZ'er ging zelf onderuit tegen Feyenoord en zal zich deze week willen herpakken tegen het FC Groningen van Nick den Hamer. 

Een makkelijke opgave zal dat zeker niet zijn: Nick won vorige week met 5-1 van PEC Zwolle en staat momenteel op de zesde plek op de ranglijst. Bij een overwinning op AZ kan Groningen definitief naar boven kijken.

De overige wedstrijden in de eDivisie:
Dinsdag:
Vitesse - Heracles Almelo
sc Heerenveen - FC Utrecht
PSV - VVV-Venlo

Woensdag:
NAC Breda - Roda JC
FC Twente - Willem II
PEC Zwolle - Feyenoord

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie 

(FOX Sports)