Aristote Ndunu (links) baalt van een tegentreffer
Aristote Ndunu (links) baalt van een tegentreffer - © FOXSports.NL

eDivisie: Ajax wint doelpuntenfestijn, AZ verliest opnieuw

12 maart 2018
Het heeft er alle schijn van dat AZ'er Aristote Ndunu de eDivisie-titel uit zijn hoofd kan zetten. Hij verloor met 2-0 van FC Groningen en zag Ajacied Dani Hagebeuk met 6-3 winnen van Sparta. Het gat tussen beide ploegen bedraagt nu 8 punten.

Nick den Hamer brak in de 77e minuut de ban met de openingstreffer. In de blessuretijd bepaalde hij de eindstand op 0-2. 

Het was de eerste keer dat Aristote niet tot scoren kwam dit eDivisie-seizoen. In de voorgaande negen duels verscheen de AZ'er telkens met minimaal een doelpunt op het scorebord.

​Doelpuntenfestijn
Voor ​Sparta's Frank van der Slot zijn er aan doelpunten geen gebrek: vorige week maakte hij er vier tegen Roda JC en ook maandagmiddag tegen Ajax was de Rotterdammer met drie doelpunten aardig op schot. Hij incasseerde echter opnieuw liefst zes tegentreffers en verloor het duel met de koploper dus met 6-3.  

Een saillant detail is dat Sparta driemaal op voorsprong kwam tegen de koploper van de eDivisie. De Amsterdammers kwamen echter sterk terug en liepen in de slotfase alsnog uit naar een ruime overwinning.

Ajax doet als gezegd uitstekende zaken met de overwinning: het gat met achtervolger AZ bedraagt nu acht punten. Nummer twee PSV komt morgen in actie en volgt op vier punten van de Amsterdammers.

Excelsior - ADO Den Haag
Levy Frederique won met zijn Excelsior van ADO Den Haag: 2-1. De Rotterdammers klimmen dankzij de overwinning over Heracles Almelo heen naar de zesde plek en nestelen zich definitief in de subtop van de eDivisie. (FOX Sports)

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.

 

Gerelateerd