Paskie Rokus (links) en Bryan Hessing
Paskie Rokus (links) en Bryan Hessing - © FOXSports.NL

eDivisie: Belangrijke dag voor PSV en Heracles

13 maart 2018
Nadat maandag koploper Ajax won van Sparta en achtervolger AZ weer punten heeft laten liggen, gaat speelronde 10 van de eDivisie dinsdag verder met opnieuw drie wedstrijden. Het wordt - als je kijkt naar de uitslagen van maandag - een belangrijke dag voor PSV en Heracles Almelo.

Vitesse - Heracles Almelo
De tweede dag van speelronde 10 wordt afgetrapt door Paskie Rokus van Vitesse en Bryan Hessing van Heracles Almelo. Laatstgenoemde komt bij een overwinning op gelijke hoogte met het nummer drie AZ, dat maandagmiddag dus opnieuw verloor en het kampioenschap daarmee kan vergeten. 

Vitesse staat met acht punten op een teleurstellende dertiende plek op de ranglijst. Het linkerrijtje is met een gat van vijf punten ook ver weg voor de Arnhemmers.

Bryan zal zich maar al te graag willen herpakken na de droevig verlopen Twentse derby, die met 2-1 verloren ging. 

​sc Heerenveen - FC Utrecht
Niels Krist van Heerenveen en Danny Hazebroek van FC Utrecht draaien een teleurstellend seizoen. De ploegen staan op de twaalfde en vijftiende positie van de ranglijst en het seizoen dreigt voor beide uit te gaan als een nachtkaars. 

Utrecht begon het seizoen met een 5-0 overwinning op NAC Breda wervelend, maar won sindsdien niet meer. In de acht speelrondes die volgden werden er slechts drie schamele punten gepakt door de Domstedelingen.

Toch kan degene die dinsdag de volle buit pakt stiekem naar boven kijken. Met name voor Heerenveen is het verschil met het linkerrijtje niet al te groot. Met nog acht duels op de agenda kan het gat zeker overbrugd worden. 

PSV - VVV-Venlo
Het slotstuk van de tweede speeldag is aan de regerend Playstation-kampioen Ali Riza Aygün. De Eindhovenaar zag maandag directe concurrent Ajax ruim winnen van Sparta en zal zelf dus ook aan de bak moeten om de koploper in het spoor te blijven.

Er zal dan moeten worden afgerekend met VVV'er Nick Cooiman. De Limburger wisselt wereldprestaties af met slordig puntverlies en staat daardoor in de middenmoot op de elfde plek. 

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.

(FOX Sports)