Nick Cooiman (voor) neemt het op tegen Ali Riza Aygün
Nick Cooiman (voor) neemt het op tegen Ali Riza Aygün - © FOXSports.NL

eDivisie: PSV blijft in het spoor van Ajax

13 maart 2018
PSV'er Ali Riza Aygün heeft geen fout gemaakt in de titelrace met Ajax. De Eindhovenaren wonnen met 4-2 van VVV-Venlo. Ook Heracles deed goede zaken door Vitesse met 3-2 aan de kant te zetten.

Erg makkelijk ging het niet bij PSV: VVV'er Nick Cooiman gaf zich niet zomaar gewonnen. "Hij begon heel sterk aan de wedstrijd", gaf Ali Riza na afloop toe. "Ik had de mazzel dat ik een gelukkige penalty meekreeg."

Na de benutte strafschop vocht Nick zich direct terug in de wedstrijd, maar Ali herstelde zijn voorsprong nog voor rust door de 2-1 binnen te schieten. Toen vlak na rust ook nog de 3-1 viel was de wedstrijd zo goed als gelopen.

De spanning keerde echter dankzij een aansluitingstreffer van Nick opnieuw kort terug, maar ook deze aanval wendde Ali Riza af. Zo eindigde het duel in 4-2.

Door de zege brengt PSV het gat met koploper Ajax weer terug tot één punt.

Ali Riza haalt opgelucht adem na zijn overwinning | FOXSports.NL

Heracles doet goede zaken
Bryan Hessing won met 3-2 van Paskie Rokus' Vitesse en komt door de overwinning op gelijke hoogte met het struikelende AZ. 

Hiermee herstellen de Almeloërs zich na de gevoelige nederlaag in de derby tegen FC Twente. Dat duel ging vorige week met 2-1 verloren.

sc Heerenveen - FC Utrecht
​Danny Hazebroek pakte met FC Utrecht de eerste zege in acht wedstrijden door met 3-2 te winnen van sc Heerenveen. De Domstedelingen stijgen door de zege én de uitslagen op de andere velden liefst drie plekken: ze staan nu twaalfde.

"Ik ben blij", reageerde Danny opgetogen. "Het geeft aan dat ik het spelletje toch nog wel kan." Door de zege mag hij weer met een schuin oog naar het linkerrijtje kijken. Dat gat bedraagt nu vier punten.

Woensdagmiddag gaat de eDivisie verder met de laatste drie duels van speelronde 10. Onder andere Feyenoord en Roda JC komen dan in actie. 

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.

​(FOX Sports)