Deense selectie
Deense selectie - © FOXSports.NL

Schöne, Jørgensen en Dolberg in Deense WK-selectie

13 maart 2018
De bondscoach van Denemarken, Age Heraide, heeft vandaag de voorlopige selectie van Denemarken voor het WK bekend gemaakt. Daarin is plaats voor onder anderen Lasse Schöne, Nicolai Jørgensen en Kasper Dolberg.

Nicolai Boilesen behoort ook tot de 24-koppige selectie. Hij speelde in 2015 zijn laatste interland, destijds als speler van Ajax. Na drie jaar afwezigheid mag de Deen zijn rentree maken. Bij FC Kopenhagen, de huidige nummer vier van Denemarken, is Boilesen inmiddels een vaste waarde.

Op de website van FC Kopenhagen reageert Boilesen op de uitnodiging van bondscoach Age Hareide. "Natuurlijk ben ik erg blij en trots dat ik er weer bij zit. Het is nu aan mij te bewijzen dat ik in de toekomst ook een plaats verdien. Nadat ik was teruggekeerd naar Kopenhagen moest ik mezelf weer helemaal opbouwen, stap voor stap. Nu speel ik weer veel en dit is een mooie beloning."

Ook Viktor Fischer mag rekenen op een plek in de selectie. De buitenspeler wist de laatste jaren geen potten te breken bij Middlesbrough en Mainz 05. Ook hij wist zich te herpakken bij FC Kopenhagen. Met drie goals en drie assists in de laatste zes wedstrijden behoort hij tot één van de uitblinkers bij de nummer vier van Denemarken. (FOX Sports)