Menno Bouhuijzen (links) en Tom Heijnen
Menno Bouhuijzen (links) en Tom Heijnen - © FOXSports.NL

eDivisie: Vier onderste ploegen in actie

14 maart 2018
Op de derde en laatste speeldag uit speelronde 10 van de eDivisie komen met FC Twente, NAC Breda, PEC Zwolle en Willem II vier laagvliegers in actie. Feyenoord zal Zwolle moeten verschalken om de derde plek te veroveren.

NAC Breda - Roda JC
Om 16.00 uur trappen Menno Bouhuijzen van NAC en Tom Heijnen van Roda JC de derde speeldag af. Menno staat met zes punten op de zestiende plek, Tom met dertien punten op de negende.

NAC - Roda is een duel tussen spelers met een gigantisch contrast. Bredanaar Menno is zonder twijfel de meest kalme e-sporter in de eDivisie, terwijl Tom het grootste heethoofd is. Voor Menno een reden om Tom voor de wedstrijd maar eens aan de tand te voelen:

​FC Twente - Willem II
​Het duel tussen FC Twente en Willem II is een ware kelderkraker te noemen. Twente staat door de overwinning van FC Utrecht op plek 15, Willem II draagt de rode lantaarn in de eDivisie met drie punten en een doelsaldo van liefst -26.

De Tilburgers pakten twee weken geleden de eerste punten van het seizoen door met 3-1 te winnen van sc Heerenveen, maar vorige week ging het tegen PSV weer compleet mis:

FC Twente is wat dat betreft in betere doen. Vorige week werd Heracles Almelo in de Twentse derby met 2-1 verslagen.

​PEC Zwolle - Feyenoord
​Feyenoord zag maandag nummer drie AZ opnieuw onderuitgaan en krijgt woensdag de kans die positie over te nemen van de Alkmaarders. Daarvoor zal Jaey Daalhuisen moeten afrekenen met het PEC Zwolle van Stefan Vellinga.

Gemakkelijk zal dat waarschijnlijk niet gaan: Stefan heeft de punten keihard nodig. Met vier punten uit negen duels staan de Zwollenaren op een teleurstellende voorlaatste plaats in de eDivisie. 

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.

(FOX Sports)

Gerelateerd