Stefan Vellinga (PEC) vs. Jaey Daalhuisen (Feyenoord)
Stefan Vellinga (PEC) vs. Jaey Daalhuisen (Feyenoord) - © FOXSports.NL

eDivisie: Twente en Feyenoord doen goede zaken

14 maart 2018
FC Twente en Feyenoord zijn de winnaars van de slotdag van speelronde 10 te noemen. Beide ploegen wonnen hun duels en doen goede zaken op de ranglijst van de eDivisie.

Feyenoord won met 1-4 simpel van Stefan Vellinga's PEC Zwolle. De Rotterdammers liepen in de eerste helft met speels gemak uit naar 0-3, waarna Stefan het via een tegentreffer toch nog enigszins spannend wist te maken. 

Aan alle spanning werd in de tweede helft direct een eind gemaakt. Feyenoorder Jaey Daalhuisen maakte de 1-4 en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Feyenoord klimt door de zege over Aristote Ndunu's AZ heen, dat maandag verloor van FC Groningen. Hoewel de achterstand koploper nog steeds vijf punten bedraagt, blijft Jaey wel in het spoor van de koploper en mag hij blijven dromen van het eerste kampioenschap voor de Rotterdammers. 

​FC Twente wint weer
​Emre Benli heeft eindelijk de smaak te pakken in de eDivisie. De Tukker won, nadat hij vorige week Heracles Almelo had verslagen, met 1-0 van Willem II. 

Al in de veertiende minuut kwam Emre op een 1-0 voorsprong, door een doelpunt van Gareth Bale. Normaal gesproken is een vroege achterstand voor Daniël genoeg reden om er de rest van de wedstrijd met de pet naar te gooien. Dat gebeurde nu niet, al kwam de Tilburger er totaal niet aan te pas tegen het oppermachtige FC Twente.

Bij rust had Emre acht schoten gelost, waarvan honderd procent op het doel. Daniël daarentegen loste geen enkel schot en had slechts 38 procent balbezit. Ook na de rust kon hij het tij niet keren tegen Emre, die langzamerhand laat zien hoe goed hij eigenlijk kan spelen.

Geflatteerde zege
Menno Bouhuijzen (NAC Breda) wint zelden en is daarbij vaak een klasse minder dan zijn tegenstanders. Puur naar het resultaat van deze speelronde gekeken, lijkt de 0-3 nederlaag tegen Roda JC ook weer een kansloze. De werkelijkheid is anders.

Bij rust leidde Tom Heijnen verdiend met 0-1. Roda was de betere ploeg, maar door de minimale voorsprong mocht Menno blijven hopen op een resultaat. Waar hij voor rust het onderspit dolf, kantelde het wedstrijdbeeld volledig in het tweede bedrijf. 

Vlak na rust kreeg NAC direct een grote mogelijkheid, maar de keeper van Roda bracht goed redding. In het vervolg van de tweede helft bleef Menno ongelooflijke druk uitoefenen op Tom en was duidelijk de betere van de twee. Toch kwam Tom na een kans van Menno op 0-2. NAC bleef de sterkste, creëerde kansen en speelde eigenlijk gewoon erg goed. 

Het resultaat werd nog geflatteerder, toen Roda tien minuten voor tijd de beslissende 0-3 maakte. Ondanks de ruime nederlaag van Menno's NAC Breda kan hij terugkijken op een uitstekende wedstrijd, waarbij hij niet onderdeed voor zijn tegenstander. Door de zege klimt Roda naar de achtste plaats en blijft NAC steken op plek zestien.

Dit zijn alle uitslagen uit speelronde 10 van de eDivisie:

De uitslagen van speelronde 10 in de eDivisie | FOXSports.NL

Door de uitslagen van speelronde 10 ziet de stand er nu als volgt uit:

De stand na speelronde 10 in de eDivisie | FOXSports.NL

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.

(FOX Sports)