Wesley Sneijder
Wesley Sneijder - © FOXSports.NL

Sneijder baalt van ontbreken afzwaaiwedstrijd

15 maart 2018
Wesley Sneijder baalt ervan dat hij van de KNVB geen afscheid mag nemen van het Nederlandse publiek in de interland tegen Engeland of Portugal.

"Het moment was fantastisch geweest", zegt Sneijder in gesprek met de NOS.

Sneijder besloot te stoppen met zijn interlandcarrière na een gesprek met de nieuwe bondscoach Ronald Koeman. De recordinternational (133 wedstrijden) had graag afscheid genomen op een manier zoals bij Arjen Robben, die na het WK-kwalificatieduel met Zweden werd uitgezwaaid.

"Het gaat niet om mij, het gaat erom dat ik samen met de fans een moment wil om afscheid te nemen. Ik ben er vijftien jaar onafgebroken bij geweest. Ik denk dat een afscheid zoals Robben heeft gekregen, ook voor mij op zijn plaats is", zegt een ietwat gekrenkte Sneijder.

De 33-jarige middenvelder kan het ergens ook wel begrijpen. "Een nieuwe bondscoach wil zijn nieuwe groep bij elkaar hebben. Geen wedstrijd die in het teken staat van mij. Het is wat het is, ik ga er ook niet moeilijk om doen."

Inmiddels heeft de KNVB gereageerd en de bond zegt dat er zeker nog een moment komt waarop afscheid van Sneijder genomen gaat worden. (FOX Sports/ANP)

Nederland - Engeland is vrijdag 23 maart vanaf 20.45 uur LIVE te zien op FOX Sports 1

Portugal - Nederland is maandag 26 maart vanaf 20.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 1