Groenendijk: "Wij zijn zeker niet in de war van twee nederlagen"

ADO met defensieve problemen naar Excelsior

15 maart 2018
ADO Den Haag reist vrijdagavond met de nodige defensieve problemen af naar Rotterdam. Trainer Alfons Groenendijk moet flink puzzelen voor de uitwedstrijd tegen Excelsior.

Groenendijk mist met Tom Beugelsdijk (geblesseerd) en Wilfried Kanon (geschorst) zijn centrale duo. Achter de naam van rechtsback Tyronne Ebuehi (liesklachten) staat een groot vraagteken. "Het is zeer twijfelachtig of hij kan meedoen", zei Groenendijk. "We moeten hier en daar schuiven."

Nick Kuipers en Danny Bakker, die van het middenveld een linie naar achteren schuift, vormen in Kralingen het hart van de Haagse defensie.

Bij Excelsior ontbreekt spits Mike van Duinen. De oud-speler van ADO Den Haag pakte vorige week tegen VVV-Venlo bewust zijn vijfde gele kaart van het seizoen, zodat hij geschorst is tegen zijn oude club. Trainer Mitchell van der Gaag mist ook de geblesseerden Stanley Elbers, Jordy de Wijs en Zakaria El Azzouzi.

Zowel ADO (achtste met 36 punten) als Excelsior (tiende met 35 punten) aast op een plek in de play-offs voor Europees voetbal. "We hebben onze doelstelling al gehaald", zegt Groenendijk. "Als je meer kan pakken, moet je dat ook doen." (FOX Sports/ANP)

Excelsior - ADO Den Haag is vrijdag vanaf 20.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 3.