🔥 The FedExpress is on fire in 2018!

Federer jaagt in Indian Wells op beste seizoensstart uit carrière

17 maart 2018
Roger Federer gaat dit weekend proberen om een persoonlijk record neer te zetten.

De Zwitser won dit seizoen alle zestien officiële wedstrijden die hij speelde. 

In de kwartfinale tegen Chung evenaarde Federer zijn eigen record uit 2006. Mocht de 20-voudig Grand Slam-kampioen in de halve finale Borna Coric kloppen en de finale bereiken, dan scherpt Federer op 36-jarige leeftijd z'n persoonlijke nog een beetje aan.

Door de zege op Chung blijft Federer de nummer één van de wereld. Dus de druk is iets van de schouders van de Zwitser, dat komt het niveau vaak ten goede.

En aangezien dé man in vorm Juan Martin Del Potro ook nog in het toernooi zit belooft het een schitterend finaleweekend te worden. 

Revelatie Osaka
Bij de dames hoopte iedereen op een finale tussen Venus Williams en Simona Halep. Maar die laatste, nummer één van de wereld, werd compleet van de baan geveegd door Naomi Osaka.

De jonge Japanse, die eerder dit toernooi ook al te sterk was voor Maria Sharapova en Karolina Pliskova, won met 6-3 en 6-0 van de Roemeense.

 

En dat was niet de enige stunt in de halve finales bij de vrouwen. Want opnieuw zorgde Daria Kasatkina voor een enorme verrassing. De Russische was in een spannende driesetter te sterk voor Venus Williams.

In de finale zal de spanning groot zijn bij de dames. Want beiden zijn nog maar twintig jaar oud, en gaan op die jonge leeftijd op voor de grootste triomf tot nu toe. En niet zomaar een, maar één van de grootste titels op de tour. (FOX Sports)

Alle samenvattingen van de wedstrijden in Indian Wells zijn hier te vinden. 

De ontknoping van het ATP- en WTA-toernooi van Indian Wells zie je dit weekend LIVE op FOX Sports 4.

Gerelateerd