Lennart Thy, de barmhartige samaritaan
Lennart Thy, de barmhartige samaritaan - © Pro Shots

Viral Friday - het mooiste van het internet

16 maart 2018
FOX Sports verzamelt elke vrijdag de mooiste virals van de afgelopen week. Welke posts zetten deze week het internet op zijn kop?

1. VVV-spits Lennart Thy doet het dit seizoen met zeven doelpunten en zes assists uitstekend. Maar niet alleen binnen het veld toont de Duitser zich van zijn beste kant. Thy ontbrak afgelopen week op de trainingen en zal tevens de wedstrijd tegen PSV van zaterdag missen, om een heel bijzondere reden. De spits doneerde namelijk zijn bloed om stamceltransplantatie voor een leukemiepatiënt mogelijk te maken. Een prachtig gebaar van Lennart Thy. 

VVV legde Thy uiteraard geen strobreed in de weg voor dit mooie doel.

2. Wie 'Marouane Fellaini' zegt, zegt 'rare kapsels'. De lange Manchester United-middenvelder gaat meestal met een enorme afro door het leven. Meestal, want de Rode Duivel wisselt zo nu en dan van coupe; kort, dreads, geverfd blond, geverfd grijs, het kan hem niet gek genoeg zo lijkt het. Toch heeft Fellaini opnieuw iedereen weten te verrassen met zijn nieuw aangemeten coupe.

Zie hier de nieuwste haarcreatie van Marouane Fellaini.

3. Frank de Boer betwijfelde onlangs openlijk of Marcus Rashford zich onder José Mourinho wel optimaal zou kunnen ontwikkelen. De Portugese oefenmeester wisselt Rashford volgens de Boer te snel bij mindere prestaties. Het lijkt geen schokkende uitspraak, maar toch kon Mourinho het niet laten om tijdens een persconferentie een sneer terug uit te delen naar volgens hem 'de slechtste manager ooit in de Premier League'.

4. PSV leed vorige week de grootste nederlaag sinds 1964. Uit bij Willem II werd met maar liefst 5-0 verloren en door de winst van Ajax slonk het gat met de nummer twee tot zeven punten. Oud-PSV-linksback Jetro Willems, tegenwoordig spelend voor Eintracht Frankfurt, stelde alle PSV-supporters echter gerust na de historisch nederlaag.

5. Er heerst momenteel een ware hype rond het spel 'Fortnite'. De game, waarbij monsters gedood moeten worden, lijkt inmiddels ook de Eredivisie te hebben bereikt. FC Utrecht-middenvelder Yassin Ayoub scoorde afgelopen weekend tweemaal tegen Vitesse. Zijn eerste goal, de 4-1, vierde Ayoub namelijk met een opmerkelijk en kolderiek dansje uit de game, waar ook de Marokkaanse speler voor gevallen lijkt te zijn. 

Vorige week werd Ayoub geselecteerd voor de selectie van het Marokkaans elftal, wat hij schijnt gevierd te hebben met bovenstaand dansje.

(FOX Sports)

Gerelateerd