Willem van Hanegem
Willem van Hanegem - © ANP

Van Hanegem genezen verklaard

16 maart 2018
Willem van Hanegem is dankzij 35 bestralingen weer helemaal gezond verklaard. Vanochtend kreeg de oud-voetballer het goede nieuws van zijn arts te horen.

In januari kwam naar buiten dat Willem van Hanegem aan prostaatkanker leed. Toen was de kans op genezing al bijna honderd procent volgens de behandeld arts van Van Hanegem.

"De dokter vertelde me dat de waarden in mijn bloed met twee punten gedaald waren, van 6,9 naar 4,9. Dat komt eigenlijk bijna nooit voor. Vooraf was gezegd dat we moesten rekenen op een lichte stijging, want het duurt meestal even voordat de behandeling begint te werken. Maar de dokter was heel tevreden. Ik hoef niet eens terug. ‘Ik zie je nog wel een keer’, zei hij'', aldus Van Hanegem tegenover het ​AD​.

De oud-speler van onder meer Feyenoord, AZ en FC Utrecht werd de laatste tijd overspoeld met positieve reacties. Hij moet nog wel even wennen aan het idee dat hij niet langer ziek is. "Ja, dat is best gek. Alles is goed. Wat nu? Ik laat het even bezinken. Blijf rustig doen. Het lijkt me onverstandig als ik nu opeens wel heel hard op een fiets ga rossen. Maar het is een fijne gedachte dat de kans groot is dat ik volgend jaar 75 word." (FOX Sports)

Videoref op WK in Rusland

16 maart 2018
Videoref op WK in Rusland
De videoscheidsrechter debuteert al komende zomer op het WK in Rusland. Het bestuur van de wereldvoetbalbond FIFA heeft vrijdag tijdens een vergadering...