Ozzie Albies
Ozzie Albies - © ANP

USA Update - Homeruns voor Albies en slecht nieuws voor Kevin Durant

17 maart 2018
Spring Training is in volle gang en dat is een mooie gelegenheid voor jonge honkballers om hun kunsten te laten zien en zichzelf in de kijker te spelen.

Nederlander Ozzie Albies mocht vorig jaar al 57 wedstrijden meespelen bij Atlanta Braves en stal gisteren tegen Pittsburgh Pirates de show: de 21-jarige Curaçaoënaar sloeg twee homeruns.

De eerste dinger sloeg hij linkshandig, de tweede vanaf de andere kant. De Braves verloren de oefenwedstrijd overigens uiteindelijk wel, met 12-9.

Warriors zijn ook Durant even kwijt
Golden State Warriors is voorlopig weer een van de belangrijke spelers kwijt. Na Stephen Curry heeft nu forward Kevin Durant een blessure opgelopen.

Uit een MRI-scan kwam naar boven dat Durant een rib heeft gebroken. Het team meldde dat hij ten minste twee weken aan de kant staat bij de titelverdediger in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA.

"De situatie wordt over twee weken opnieuw geëvalueerd'', aldus de club, die daarmee in het midden liet hoe lang het herstel gaat duren.

De Warriors spelen al enkele weken zonder Stephen Curry, wiens enkelblessure hem nog zeker tot halverwege volgende week aan de kant houdt. Ook guard Klay Thompson is nog geblesseerd, hij heeft een gebroken duim.

Zonder het drietal gingen de Warriors opnieuw onderuit. Voor eigen publiek verloor de ploeg van Sacramento met 98-93. Het was de derde nederlaag in de laatste vier duels en de zeventiende van het seizoen, tegen 52 zeges. Houston Rockets (54 overwinningen tegen 14 nederlagen) voert de Western Conference aan. In de Eastern Conference boekte leider Toronto Raptors de elfde zege op rij. Dallas werd na verlenging met 122-115 verslagen.(FOX Sports/ANP)