Samenvatting FC Twente - Willem II

FC Twente dieper in problemen na gelijkspel tegen Willem II

17 maart 2018
De degradatiekraker tussen FC Twente en Willem II heeft geen winnaar opgeleverd: het duel eindigde in 2-2.

Het was niet de thuisploeg, maar Willem II dat ijzerscherp begon aan deze belangrijke wedstrijd. Ben Rienstra kwam in de beginfase het dichtst bij een openingstreffer, maar zijn inzet ging voorlangs.

Niet veel later werden de Tilburgers alsnog beloond voor hun sterke start: Konstantinos Tsimikas werkte de bal na een scrimmage achter doelman Joël Drommel. Het was de eerste Eredivisiegoal voor de Griek.

Het spel van FC Twente oogde ook daarna wat flets en zenuwachtig, maar de thuisploeg kwam vlak voor rust via een rake kopbal van Thomas Lam wel op gelijke hoogte. De middenvelder kopte een haarfijne vrije trap van Adam Maher knap in de verre hoek.
 
Desondanks was het Enschedese publiek verre van tevreden. Dit liet men tijdens de rust op ludieke wijze zien:

In de tweede helft veranderde het spelbeeld amper. Het scoreverloop was dan ook nagenoeg hetzelfde als in het eerste bedrijf: Willem II kwam via Fran Sol weer op voorsprong, waarna FC Twente er met een slotoffensief via een goal van Peet Bijen alsnog een gelijkspel uitsleepte.

Standaardsituaties 
Die tweede tegentreffer kwam overigens opnieuw uit een dood spelmoment, iets wat dit seizoen een ware plaag vormt voor de Tilburgers.

Door het gelijke spel blijft het gat tussen de twee ploegen acht punten en lijkt direct lijfsbehoud voor FC Twente niets meer dan een utopie. (FOX Sports)