Samenvatting Vitesse - Heracles Almelo

Vitesse en Heracles Almelo scoren niet

17 maart 2018
Vitesse heeft voor de tweede keer dit seizoen niet kunnen winnen van Heracles Almelo. De wedstrijd eindigde kleurloos in 0-0.

Vitesse verzuimde voor eigen publiek de afgang vorig weekeinde bij FC Utrecht (5-1) recht te zetten. Dat was voor de Arnhemse formatie de zwaarste competitienederlaag in ruim zes jaar.

De eerste helft verliep zonder veel doelgevaar. Vitesse was het meest gevaarlijk, maar doelman Bram Castro bleef goed overeind. 

Collega Jeroen Houwen had het aanzienlijk minder druk. Hij had van Vitesse-trainer Henk Fraser de voorkeur gekregen boven Remko Pasveer, die al enige tijd met zijn vorm worstelt.

Tweede helft
Na de pauze, met Reuven Niemeijer bij Heracles voor middenvelder Sebastian Jakubiak, kwam er even meer leven in de wedstrijd. Navarone Foor had in de 53e minuut de score moeten openen, maar Robin Pröpper kon het matige schot van de Vitesse-middenvelder in de doelmond blokkeren.

In het laatste halfuur bloedde het povere duel langzaam dood. Beide ploegen waren machteloos in aanvallend opzicht, waardoor 0-0 een onvermijdelijke eindstand was.

Vitesse blijft door het gelijke spel zesde op de ranglijst, met vijf punten meer dan Heracles. De Heraclieden wonnen de voorgaande drie duels en staan mede dankzij die prestatie op de negende plek. (FOX Sports/ANP)

PSV te sterk voor tiental VVV

17 maart 2018
PSV te sterk voor tiental VVV
PSV is dankzij een overwinning op VVV-Venlo weer een stapje dichterbij de landstitel. Door twee goals van Marco van Ginkel en één van Hirving...