Jaey Daalhuisen vs. Nick den Hamer
Jaey Daalhuisen vs. Nick den Hamer - © FOXSports.NL

eDivisie: Tegenpolen in actie, het noorden op jacht

19 maart 2018
Een heerlijk begin van speelronde 11 in de eDivisie. Maar liefst drie ploegen uit de top zes treden maandag aan.

FC Twente - AZ
Dit is een duel tussen twee ploegen die de laatste weken elkaars tegenpolen zijn. Aristote Ndunu begon het seizoen uitstekend met AZ. De Alkmaarse ploeg stond even bovenaan met vier overwinningen op rij en had een geweldig doelsaldo. Inmiddels is AZ al drie duels zonder overwinning en heeft het de laatste twee wedstrijden een nederlaag moeten incasseren.

Emre Benli presteert met FC Twente ten opzichte van AZ tegenovergesteld. De eerste acht duels wist FC Twente niet te winnen, maar de afgelopen twee weken toonde Emre herstel. Willem II en Heracles werden beiden puntloos naar huis gestuurd en Emre steeg met de Tukkers naar plek elf op de ranglijst. 

Het PlayStation-duel tussen beide teams eindigde in een 1-3 overwinning voor FC Twente. 

PEC Zwolle - sc Heerenveen
Slechts één ploeg uit de eDivisie doet het qua overwinningen slechter dan heethoofd Daniël Kuipers van Willem II: PEC Zwolle. Het team van Stefan Vellinga heeft slechts vier punten en is terug te vinden op een teleurstellende zeventiende plek. De laatste twee duels ging Stefan met 1-4 en 5-1 onderuit, maar ook sc Heerenveen zal met weinig vertrouwen dit duel beginnen.

Niels Krist heeft namelijk al drie nederlagen op rij geleden en staat teleurstellend veertiende. Toch dreigt er niet veel gevaar voor de Fries, aangezien het verschil met nummer tien ADO Den Haag slechts twee punten is. Echter is van een glansrijk seizoen helaas voor de Friese fans niet te spreken. Vorige week ging Niels strijdvaardig onderuit tegen FC Utrecht: 2-3. 

De ontmoeting in het PlayStation-seizoen eindigde in een 1-3 zege voor PEC Zwolle.

Feyenoord - FC Groningen
Twee ploegen in vorm treffen elkaar in de laatste wedstrijd van de eerste speeldag. Feyenoord won onder besturing van Jaey Daalhuisen twee weken geleden de belangrijke topper tegen concurrent AZ en blijft jagen op de eerste titel. Ook vorige week werd ruim gewonnen van PEC Zwolle: 1-4. Een overwinning op concurrent FC Groningen zal PSV en Ajax later deze speelronde doen zweten.

Ook het FC Groningen van Nick den Hamer is in uitstekende vorm. Zo werd er al drie keer op rij gewonnen, waaronder vorige week knap 2-0 van AZ. Door die overwinning is Groningen nummer vier AZ nu op één punt genaderd. Daarmee geldt Nick inmiddels als een serieuze concurrent voor de huidige top vijf in de eDivisie. 

De vorige editie, op de PlayStation, eindigde in een 0-1 overwinning voor de Rotterdamse ploeg.

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.

(FOX Sports)