FOX Sports DOC: The Chinese Dream

FOX Sports DOC 'The Chinese Dream'

19 maart 2018
Zondag is op FOX Sports de documentaire 'The Chinese Dream' in première gegaan.

'The Chinese Dream' is een documentaire over de grootste droom van de Chinese President Xi: over twaalf jaar moet zijn land meedoen aan het WK voetbal. Om dat te bereiken moeten Chinezen voetballen.

Sparta Rotterdam, bekend om de uitstekende jeugdopleiding, gaat in China trainers en kinderen opleiden. De afgelopen maand bood Sparta daarom drie Chinese talenten de kans om stage te lopen. Om iets te leren over de Nederlandse cultuur. Maar vooral ook om beter te leren voetballen. Want wie droomt er nu niet van om profvoetballer te worden.

Sparta neemt, dankzij deze samenwerking, als eerste Europese club een nieuw Chinees datasysteem in gebruik. Palen met sensoren meten alle bewegingen tijdens een training, die real time bekeken kunnen worden.

Deze documentaire is een productie van gerenommeerd filmmaakster Sonia Herman Dolz, winnares van een Gouden Kalf (1998, Lagrimas Negras). Daarnaast is de muziek gecomponeerd door Paul M. Van Brugge, winnaar van een Gouden Kalf (2005, Alias Kurban Said). 

Bekijk de FOX Sports DOC The Chinese Dream hier