Ronald Koeman lichtte maandag op FOX Sports zijn 25-koppige selectie voor de interlands tegen Engeland en Portugal toe.

Het is de eerste officiële werkweek van Koeman, die Dick Advocaat opvolgt bij Oranje.

Koeman gaf op de persconferentie aan zich zo goed mogelijk op de klus te willen voorbereiden. Zo sprak hij onder anderen met voormalig bondscoaches Louis van Gaal en Advocaat. Ook ging hij langs bij de clubs en sprak hij met de spelers die Oranje in 2010 en 2014 tot ongekende hoogte brachten.

Van Persie
Robin van Persie mag nog hopen dat hij mag terugkeren in Oranje. "Robin moet eerst maar eens compleet fit worden", zei de opvolger van Advocaat. "Dat heb ik hem ook verteld. Maar hij heeft zondag wel weer zijn klasse laten zien", doelde Koeman op de twee treffers van Van Persie voor Feyenoord tegen PEC Zwolle. 

Sneijder
Voor Wesley Sneijder wordt nog naar een geschikt moment gezocht voor zijn afscheid. Daar zag Koeman deze week geen ruimte voor. Wel gaf ​de bondscoach aan dat de recordinternational het eerbetoon krijgt dat hij verdient.

Vorige week gaf Sneijder aan wel een uitzwaaiwedstrijd te willen, zoals Arjen Robben die ook had: "Het gaat niet om mij, het gaat erom dat ik samen met de fans een moment wil om afscheid te nemen. Ik ben er vijftien jaar onafgebroken bij geweest. Ik denk dat een afscheid zoals Robben heeft gekregen ook voor mij op zijn plaats is", zeieen ietwat gekrenkte Sneijder.

Robben
Koeman heeft vergeefs geprobeerd Arjen Robben weer naar het Nederlands elftal te halen. "Ik weet dat hij afscheid heeft genomen, maar ik had het gevoel dat de deur nog op een kier stond. En een Robben in vorm is zeker nog van meerwaarde voor Oranje", zei de nieuwe bondscoach. "Maar hij is echt definitief gestopt."

Aanvoerder
Virgil van Dijk is één van de kandidaten voor het aanvoerderschap van het Nederlands elftal. Dat bevestigde Koeman op zijn eerste werkdag in Zeist.

Koeman gaat deze week een eerste, tweede en waarschijnlijk ook derde aanvoerder aanwijzen. "Een aanvoerder moet overwicht in de groep hebben maar in mijn ogen ook op een bepaalde positie spelen", stelde de keuzeheer.

"Ik zou niet snel voor een keeper of spits kiezen. Ik heb denk ik geen speler in mijn selectie zitten die bij voorbaat alles speelt. Daarom zal ik meerdere aanvoerders aanwijzen." (FOX Sports/ANP)

Bekijk hier de gehele persconferentie terug:

Gerelateerd