Thomas Tuchel
Thomas Tuchel - © Pro Shots

Ex-trainer Dortmund vertrok mede door aanslag op spelersbus

19 maart 2018
Thomas Tuchel is mede door de nasleep van de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund ruim een maand later bij de club vertrokken.

De oefenmeester gaf aan dat er na het incident een verwijding is ontstaan tussen hem en algemeen directeur Hans-Joachim Watzke. "Dat kwam waarschijnlijk omdat hij niet in de bus zat en ik wel", zei de trainer tijdens het proces tegen de dader van de aanslag.

De spelersbus werd op 11 april 2017, vlak voor het Champions League-duel met AS Monaco, getroffen door een bom. Bij de aanslag sneuvelden de ramen en raakte verdediger Marc Bartra gewond. 

De getroffen spelersbus van Borussia Dortmund | Pro Shots

Na overleg tussen de betrokken partijen werd de wedstrijd een dag later gespeeld. Tuchel: "Dat had nooit mogen gebeuren. De spelers waren er mentaal zo slecht aan toe dat ze onmogelijk konden voetballen."

Eerder op de dag had Sven Bender, die inmiddels ook niet meer onder contract staat bij Dortmund, vergelijkbare dingen gezegd: "Dat we zo snel al weer het veld in moesten, was op zijn zachtst gezegd een ongelukkige beslissing. Ik denk dat we allemaal een grote fout hebben gemaakt", sprak de Duits-international.

Daarmee doelde hij op het feit dat de spelers hadden kunnen weigeren om te voetballen, maar dat achterwege lieten.

Dortmund werd, over twee wedstrijden, uitgeschakeld door Monaco. De aanslag was op 11 april vorig jaar. Niet veel later werd een verdachte opgepakt. Hij zou geld hebben willen verdienen aan een koersval van de aandelen van de club. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd

Stand